Privatfoto

Privatfoto

DEBAT: Ukrudt: "Hej drenge, er I faldet i søvn?"

Anne Pontoppidan, Slettebjerget 29, Hillerød

Sidste år gjorde kommunen en stor indsats for at fjerne alt det ukrudt og græs, der igennem årene havde overgroet Hillerøds busstoppesteder, fortove og kantsten. På Københavnsvej, som jeg passerer dagligt, stod ukrudtet over en meter højt i kantstenen inden indsatsen. Endelig, efter det store ryk i 2017, lignede Hillerød atter en by vest for jerntæppet. Derefter kom der en stor maskine cirka en gang om måneden og brændte alt væk igen. Godt gået og stor tak. Flot arbejde!

Men hvad er der sket i 2018? I august så jeg, at man endelig gik i gang med at ordne ukrudtet på visse helleanlæg og busstoppesteder, men kantsten i hele byen er ved at gro til igen, og det ligner, jeg ved ikke hvad! Skal kommunen ikke vedligeholde eller får det lov til at glide tilbage til det vildnis, det var før sommeren 2017?

Jeg har ladet mig fortælle, at det ikke kun er for syns skyld, at man holder ukrudt langs kantsten nede, men at rødderne borer sig ned under asfalten og skaber grundlag for frostskader, når den tid kommer. Derefter skal der asfaltarbejdere og brolæggere til at rette op på skaderne. Så kære kommune: Vil I ikke nok fortsætte med det gode arbejde, I satte i gang sidste år og vedligeholde den by, vi er så stolte af? Og ikke mindst spare os skatteborgere for den store regning, når frosten sætter ind.

Publiceret 02 October 2018 20:00