Nu skal der sættes penge af til Hillerødmotorvejens forlængelse, skriver folketingsmedlem Hans Andersen (V). Arkivfoto

Nu skal der sættes penge af til Hillerødmotorvejens forlængelse, skriver folketingsmedlem Hans Andersen (V). Arkivfoto

DEBAT: Nu skal vi have motorvej helt til Hillerød

Folketingsmedlem Hans Andersen (Venstre), Fyrrebakken 24, 3600 Frederikssund, medlem af Transportudvalget og valgt i Nordsjællands Storkreds

VVM-undersøgelsen af Hillerødmotorvejens forlængelse er nu klar; 13 kilometer 4-sporet motorvej mellem Allerød og Hillerød for under en mia. kr. – dét er et godt tilbud.

Med VVM’en på plads er vejen banet for asfalt hele vejen til Hillerød. Nu handler det om at tage det næste skridt med en anlægslov og en trafikaftale med Hillerødmotorvejen i. Så de 27.000 bilister, der dagligt kører på forlængelsen mellem Allerød og Hillerød, kan veksle kø på vejene til tid med familien.

Bilister i Hillerød Kommune, der dagligt snegler sig gennem myldretrafikken til og fra arbejde, kan spare en hel times transport hver uge med den nye motorvej – det bliver et ja tak her fra

For bilister i Hillerød Kommune, der dagligt snegler sig gennem myldretrafikken til og fra arbejde, kan spare en hel times transport hver uge med den nye motorvej – det bliver et ja tak her fra.

Jeg glæder mig over, at vi nu står med en VVM-undersøgelse i hånden, der sort på hvidt fortæller, at en motorvej helt til Hillerød sparer borgere og virksomheder for dyrebar tid og er en samfundsøkonomisk gevinst. Ikke fordi, jeg tror, at nogen her i Hillerød Kommune har tvivlet på det. Men fordi, det har stor betydning, når der skal findes flertal i Folketinget for at sende penge til Hillerødmotorvejen.

Så det er en vigtig milepæl, vi har krydset. Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg holder næsen i alle fire spor, så vi kommer helt i mål med motorvejen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg holder næsen i alle fire spor, så vi kommer helt i mål med motorvejen

I Venstre vil vi vejene før Togfonden. Vi har afsat 19,5 mia. kr. som vi vil investere i offentlig infrastruktur, og jeg vil selvfølgelig have en luns på knap en mia. kr. til forlængelsen af Hillerødmotorvejen.

Vi har krydset en vigtig milepæl, og nu skal vi i mål med den sidste del af turen. Vi skal have en anlægslov og en pose penge på bordet – senest i en kommende trafikaftale - så borgere og virksomheder slipper for at holde i kø på vejene. Jeg fortsætter kampen.

Publiceret 28 September 2018 20:00