"Det er svært at se fornuften i at spænde lærere endnu hårdere for og samtidig satse på, at en stor del af de kommende besparelser skal finansieres af et betydeligt lavere sygefravær," skriver Annette Otto, formand for skolelederforeningen i Hillerød og viceskoleleder på Sophienborgskolen. Hun ses her med skoleleder Jon Dinsen. Arkivfoto: Martin Warming

DEBAT: Skolelederne: "Uendelig forskel mellem politikernes og skoleledernes opfattelse af skolernes virkelighed"

Annette Otto, formand for skolelederforeningen i Hillerød

Hilsen fra Skolelederforeningen i Hillerød til Byrådet, særligt til forligspartierne ang. budgetforlig 2019-22:

Hvad er virkelighed? Hvilken opfattelse har vi af virkeligheden?

Det seneste budgetforlig viser desværre, at der er en uendelig forskel mellem forligspartiernes opfattelse og ledere/lærers opfattelse af skolernes virkelighed i Hillerød Kommune.

Der er løbet stærkt, også ind i mellem usundt stærkt, for at kunne omsætte gode mål og ambitioner til virkelighed. Derfor forekommer teksten i forliget om lærernes øgede undervisningstid også absurd

I lærernes og skoleledernes bestræbelser på at indfri de mange fine ambitioner og forventninger om brug af ny viden, Åben Skole, Sund skole, Fælles Mål og de fine beskrivelser i Fælles Børn Fælles Ansvar og meget mere, må det være gået hen over hovedet på det politiske landskab, at tiden har været knap, meget knap.

Der er løbet stærkt, også ind i mellem usundt stærkt, for at kunne omsætte gode mål og ambitioner til virkelighed. Derfor forekommer teksten i forliget om lærernes øgede undervisningstid også absurd.

Arkivfoto

Arkivfoto

Den nylige analyse af folkeskolen i Hillerød Kommune peger på, at vi har et veldrevet skolevæsen.

Hillerød Kommunes seneste APV pegede klart på, at krav i arbejdet scorede bekymrende højt hos alle grupper, men ikke mindst hos skolens medarbejdere og ledelse.

Alle, både lærere og ledelse på skolerne, ønsker et lavere sygefravær. Det giver god værdi for både elever og lærernes samarbejde.

Det er svært at se fornuften i at spænde lærere endnu hårdere for og samtidig satse på, at en stor del af de kommende besparelser skal finansieres af et betydeligt lavere sygefravær.

Det er svært at se fornuften i at spænde lærere endnu hårdere for og samtidig satse på, at en stor del af de kommende besparelser skal finansieres af et betydeligt lavere sygefravær

De forældre, vi kender så godt ude i virkeligheden, har også klare ønsker om, at der ved fravær kan dækkes ind med kvalitative vikarløsninger, hvilket er umuligt at indfri med de aktuelle vikarpuljer.

Vi er fælles med politikerne om at ønske:

· Folkeskolen som det foretrukne valg.

· At lave skole af en god kvalitet, der oser af innovation, trivsel og høj faglighed

· At tiltrække de dygtige lærere og ledere

For at være ægte fælles om at nå målene, må der kigges nærmere på de forskellige opfattelser af virkeligheden.

Mind the Gap!

Annette Otto, Formand for skolelederforeningen i Hillerød.

Publiceret 24 September 2018 20:00