Pressefoto: Nick Hækkerup

Pressefoto: Nick Hækkerup

DEBAT: Varm luft i stedet for varme hænder

Nick Hækkerup (S), folketingsmedlem

Lars Løkke har skudt gang i valgkampen. Godt nok har vi fået at vide, at valget først bliver i 2019, men den er allerede begyndt.

For man behøver end ikke at have været specielt opmærksom i den senere tid for at have set Venstres velfærdskampagner. Løkke har på det seneste været til at se på store reklameskilte og diverse internetsider. Her fremstilles han som den danske velfærdshelt. Stående, triumferende, foran sine velfærdsbedrifter.

Kigger vi nærmere på beregningerne bag hans finanslov, kommer han til at afskedige 10.000 offentligt ansatte. Jeg ved simpelthen ikke, hvori Løkke ser velfærden i det

Løkke bryster sig i reklamerne af, at det offentlige forbrug er steget med over 75 milliarder siden 2001. Det er skam også rigtigt. Det har bare ikke været, mens Løkke har været statsminister. Der har det set anderledes ud. Det offentlige forbrug er i gennemsnit blevet formindsket med 1,7 milliarder i de perioder, hvor Løkke har været statsminister. Minus 1,7 milliarder. Det er ikke velfærd.

I hans tid som statsminister er der blevet skåret til benet på områder, der har haft brug for det modsatte. Der er blevet færre penge til børneområdet. Og der er blevet givet færre penge til ældreområdet. Selvom der er blevet flere ældre.

I hans tid som statsminister er der blevet skåret til benet på områder, der har haft brug for det modsatte. Der er blevet færre penge til børneområdet. Og der er blevet givet færre penge til ældreområdet. Selvom der er blevet flere ældre

Hvis Danmark fortsætter med Løkke ved roret, vil det fortsætte i årene, der kommer. Kigger vi nærmere på beregningerne bag hans finanslov, kommer han til at afskedige 10.000 offentligt ansatte. Jeg ved simpelthen ikke, hvori Løkke ser velfærden i det.

Socialdemokratiet foreslår den modsatte retning af Løkkes udhuling af velfærden. Børnene er vores fremtid, og de skal have samme muligheder, som vi selv har haft. De ældre har arbejdet for det samfund, vi alle nyder godt af nu. De skal også kunne føle den samme tryghed og værdighed, som de selv var med til at bidrage til igennem deres arbejdsindsats. Pengene skal følge med. Ellers falder kvaliteten.

De gode tider skal gøres bedre – for alle.

Publiceret 16 September 2018 20:00