Birgit Brogaard fra Alsønderup foreslår, at skoleklasser tjener penge til lejrtur og lignende ved at samle frugt og sælge det som most, kage eller syltetøj. Arkivfoto Modelfoto

DEBAT: Tjen penge til lejrskolen - kom ud at samle frugt

Birgit Brogaard, Bøgevej 7, Alsønderup, 3400 Hillerød

Her er et forslag til jer, der er ved at spare sammen til studietur eller lejrskole eller noget andet. Dette er henvendt til unge, til børn og deres forældre - og til alle andre interesserede i alle aldre.

Lige nu ude i haver og hegn er der frugt, der modnes, plukkes, samles op og spises. Der bliver gnasket æbler, pærer, hyben, hyldebær! Der bliver skrællet frugt, og der bliver lavet alverdens æblekager og pæretærter og meget mere - alle er meget opfindsomme! Der er jo også mange squash til kager og god mad i øvrigt.

Her er et forslag til jer, der er ved at spare sammen: UD at SE hvor naturen har milde gaver! Få selvfølgelig en aftale med ejerne - vigtigt. Og så er det med at samle sammen og få frugten videre, helst jo solgt, som kager, som most, som saft, som frugterne er - helst vasket om nødvendigt, som en madret, som syltetøj eller som marmelade og så få det solgt.

Mon der ikke kan hentes et bidrag her til klassekassen, til lejrskolen eller til studieturen? Det kan da forsøges!

God fornøjelse allesammen. Dejlig september og oktober-mulighed, og gør det gerne sammen med kammeraterne. Vigtigt!

Publiceret 14 September 2018 20:00