Nick Hækkerup (S), medlem af Folketinget. Pressefoto

Nick Hækkerup (S), medlem af Folketinget. Pressefoto

DEBAT: "Regeringen sparer på vores børns fremtid"

debat Omprioriteringsbidrag. Et kedeligt ord, der har store konsekvenser. Regeringen har med deres finanslovsudspil netop fremlagt, at de fortsætter omprioriteringsbidraget frem til 2022. Med andre og mere ærlige ord: Der skal spares 2 procent på vores uddannelsesinstitutioner – årligt. Sådan har de gjort siden 2016, og det vil altså fortsætte.

Det er noget, der kan mærkes alle steder. Også i Hillerød og Gribskov kommuner. Det kan mærkes på gymnasierne. Dertil er Erhvervsskolen Nordsjællands besparelser for i år nået op på mere end 13 mio. kr. i forhold til 2015. Og nu er der så udsigt til, at det beløb fordobles frem mod 2022. Det er ikke småpenge.

Med denne finanslov får regeringen en gylden mulighed for at spinne sig ud af steder, hvor de har svigtet vores alles velfærd. Således kunne man også høre dem fremlægge, at de nu "dropper" omprioriteringsbidraget. Sandheden er, at de forlænger det.

Med denne finanslov får regeringen en gylden mulighed for at spinne sig ud af steder, hvor de har svigtet vores alles velfærd

Socialdemokratiet vil prioritere velfærden. Ikke kun i dette valgår, men også det næste – og det næste. Vi vil fjerne omprioriteringsbidraget fra næste år. Der er ingen grund til at sænke ambitionerne på det område, der skal bære os i fremtiden. Uddannelse og viden skal opprioriteres. Ikke omprioriteres.

Publiceret 05 September 2018 21:00