Du skal skrue de to gummidupper ud, hvis du vil undgår fluer i din skraldespand, lyder rådet fra Klavs Eskestad.

Du skal skrue de to gummidupper ud, hvis du vil undgår fluer i din skraldespand, lyder rådet fra Klavs Eskestad. Foto: Klavs Eskestad

DEBAT: Undgå flueplager - tjek din madaffaldsbeholder

Klavs Eskestad, Slotsvænget 13, 3400

Hvis du også oplever en sand plage af de metalgrønne spyfluer ved hus og have, som gør at mange har opgivet at spise udenfor, så er der måske her en naturlig forklaring, hvor vi alle kan gøre noget ved problemet.

Jeg undrede mig nemlig over, at selv om jeg var meget påpasselig med ikke at lukke fluer ind i madaffaldsbeholderen, når en ny grøn pose blev smidt i, så myldrede poserne i spanden alligevel med maddiker, som hurtigt blev til nye fluer. Og så opdagede jeg til min store overraskelse, at der på bagsiden af madaffaldsbeholderen - altså modsat side af håndtaget – var en stor åbning, der fungerede som motorvej for fluer ind og ud.

En lille stikprøve viste, at over halvdelen af madaffaldsbeholderne på vores vej havde dette problem, som skyldes gummidupper, som er skruet i med en stjerneskrue (se billedet). For at tjekke om din madaffaldsbeholder har dette problem, skal du folde begge lågets to dele helt ud og finde de problemskabende gummidupper, som du bare skruer ud.

At kommunen tilsyneladende har uddelt problemspande til halvdelen af os synes ikke at bekymre dem synderligt, selv om vi i flere år har levet med disse flueplager. Kommunen som har købt og udleveret beholderne vidste slet ikke, hvorfor halvdelen af byens borgere har fået disse problembeholdere.

Man skulle faktisk tro at halvdelen af madaffaldsbeholderne var sponsoreret af Lobbyen til Spyfluernes Mangfoldiggørelse.

Håber I kigger jeres madaffaldsspande efter – og fjerner gummidupperne – til alles bedste – undtagen spyfluerne selvfølgelig.

Publiceret 07 August 2018 10:00