DEBAT: Hillerød skal ikke sende flere penge ud af kommunen

I sidste uge sikrede Det Konservative Folkeparti, at der ikke bliver skruet yderligere op for den økonomiske udligning de kommende år, som der ellers var lagt op til. Helt præcis stod Hillerød kommune til at skulle sende yderligere 7,6 millioner kroner mere ud til landets resterende kommuner. Det er et årligt beløb og tab, som for Hillerød vil ramme kommunens borgere og i værste tilfælde kræve en kommunal skattestigning.

Derfor var glæden stor, da min partikollega Brian Mikkelsen kunne meddele mig, at vi havde sikret en årlig kompensation i 2019 og 2020, som svarer til kommunens tab. På den måde undgår vi en øget udligning, som vi indædt har været imod hele tiden. Man kan undre sig over, hvorfor kommunen i første omgang pludselig skal betale mere i udligning til andre kommuner, men det skyldes nogle indviklede beregninger fra Danmarks Statistik, hvor nogle tal automatisk er blevet opdateret. Det giver en øget udligning, og det er vi imod i Det Konservative Folkeparti.

Det kan ikke være rigtigt, at de økonomisk udfordrede kommuner skal have bedre skoler, børnehaver og plejehjem, fordi de får kastet en kæmpe pose penge i nakken fra de økonomisk stærke kommuner. Nu stopper legen – Hillerød kommunes borgere skal selv have glæde af sine skattekroner, og det har Det Konservative Folkeparti hermed sikret de kommende to år.

Publiceret 13 June 2018 21:30

SENESTE TV