Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT:

“Der er noget rivende galt på sygehusene”

Finn Glud Konradsen, Skanselyet 7, 3400 Hillerød

I de tilfælde hvor min hustru og jeg (89 og 90 år) har været behandlet i Hillerød og Frederikssund, har vi oplevet et travlt, men venligt og engageret personale, men det er først efter, vi er blevet 'gamle', at vi har brugt sygehuset.

Hvordan forestiller politikerne sig, at cirka 160.000 flere borgere i området - og hertil hvert år tre procent flere over 80-årige - skal kunne serviceres i Nordsjælland?

Samtidig oplever vi utallige klager fra personalet over stor arbejdsbelastning. Og sundhedsministeren påstår, at vi har et af verdens bedste sundhedssystemer. Der er altså noget rivende galt.

Fra pressen fremgår det nu, at der p.t. er 573 senge i Hillerød og Frederikssund. Hvis det er rigtigt, så har man 'sparet' 41 sengepladser siden november 2014. Og formentlig procentuelt sparet personaleudgifter.

Hele systemet synes at være ude af balance - blandt andet på grund af bureaukratiske regler i forbindelse med Landsbyggefondens regler, som gør det umuligt at bygge et sygehus på den størrelse, som Nordsjællands borgere har brug for.

Publiceret 16 May 2018 04:00

SENESTE TV