DEBAT:

“Det historiske Hillerød svigtes”

Af Mette Thiesen, byrådsmedlem for Nye Borgerlige (D) i Hillerød og spidskandidat for Nye Borgerlige (D) i Nordsjællands Storkreds

Investorerne vrimler til Hillerød. Det er positivt. Det, der ikke er positivt, er, at byrådet igen og igen godkender byggeri af store og høje boligblokke (7 etager!) i vores historiske centrum.

Det skal siges, at jeg (ofte som den eneste) stemmer nej. Jeg synes nemlig, det er hovedløst og historieløst! Man vil bygge stationsnært og centralt. Der bliver hverken taget højde for øget trafik, manglende p-pladser eller gamle bevaringsværdige bygninger, der vil blive revet ned.

Selvom man bor centralt og stationsnært, har langt de fleste familier stadig behov for en bil. Hvis de ansvarlige politikere tror, at man undlader denne, hvis man bor centralt nok, er de naive.

Jeg er svært bekymret for den arkitektoniske sammenhængskraft i vores smukke by. Ligeledes er jeg svært forundret over, at de ansvarlige politikere fuldstændig glemmer Hillerøds historiske ophav. Det kommer jeg aldrig til at glemme!

Publiceret 23 April 2018 05:00

SENESTE TV