Bliver slottet det næste, der ikke er bevaringsværdigt, skriver Frank Stoltenberg. Arkivfoto

Bliver slottet det næste, der ikke er bevaringsværdigt, skriver Frank Stoltenberg. Arkivfoto

DEBAT:

“Frederiksborg Slot er ikke længere bevaringsværdigt”

Af Frank Stoltenberg, Poppelgangen 2, Hillerød

Fra sædvanligvis veluunderrettet kilde forlyder det, at Slots- og staturstyrelsen har givet Hillerød Byråd ret i, at slottet rykker ned på en kategori 4 som bevaringsværdigt, hvilket gør, at byrådet kan fjerne slottet uden yderligere ansøgninger.

Som styrelsen udtaler til samme kilde: ”På grund af det meget høje og omfattende byggeri, der foregår i Hillerød, har slottet stort set ingen værdi mere, -man kan jo stort set ikke få øje på det om nogle år. I øvrigt har vi længe ment, at slottet ikke har nogen særlig historisk værdi mere - det er ærlig talt ved at være for gammelt”!

Hillerød byråd er allerede på vej med planer for slotsgrunden. Ikke overraskende er man begejstret.

Flere medlemmer udtaler efter sigende: “Der skal bygges et hotel på grunden, så kan man da ikke komme tættere på slottet, og samtidig er vi så helt sikre på, at hotellet på Markedspladsen vil få underskud, så bygherren får sit ønske om at lave hotellet om til lejligheder opfyldes. Og ingen problemer med turistbusser! Desuden vil de trafikale problemer i Hillerød løses, med ringveje ad Batzkes Bakke eller Rendelæggerbakken nu da Møntporten ikke længere er i vejen. Når Slotssøen er fyldt op, anlægges parkeringspladser, der betales via forhøjede parkeringsafgifter. Hillerøds problemer er løst - og så har vi politikere indfriet vores løfter fra valgkampen.”

Deres altid til rådighed værende, Frank Stoltenberg.

Publiceret 21 April 2018 06:00

SENESTE TV