Projekt på Hillerødsholmskolen var et godt eksempel på at koble teori og praksis, skriver Christine Antorini.

Projekt på Hillerødsholmskolen var et godt eksempel på at koble teori og praksis, skriver Christine Antorini.

DEBAT:

“Styrk det praktiskfaglige i skolerne”

Christine Antorini, MF (S), Hillerødkredsen

”Jeg synes, det er vildt sejt at bygge huse”. Sådan lød det fra Caroline, 4.b Hillerødholmskolen i HIP (8.4).

Eleverne arbejdede med konkrete problemer, og sammen med en ingeniør lærte de at skabe stabile bygningskonstruktioner med spillekort. Godt tænkt at koble teori og praksis. Og et godt eksempel på, hvordan det skabte lyst og nysgerrighed også hos de mindre elever i skolerne til naturvidenskabelige fag men også praksisfaglige fag som tømrer, bygningskonstruktør og de mange andre erhvervsfaglige veje, når de afslutter folkeskolen og skal vælge en ungdomsuddannelse.

20. april er der det årlige uddannelsesmøde i Strategisk Uddannelsesforum med Hillerøds borgmester Kirsten Jensen i spidsen som formand for blandt andet at diskutere, hvordan erhvervspraktik kan blive styrket for de ældste elever.

Nogle af de forslag, vi vil sætte i spil på uddannelsesmødet, hvor jeg er oplægsholder, er blandt andet et praktisk valgfag, ret til erhvervspraktik, mulighed for en praktisk projektopgave og mere praktisk undervisning i samarbejde med erhvervsskolerne. Det er nogle af de 10 initiativer, som Socialdemokratiet sammen med Radikale Venstre og SF har foreslået for at sikre et langt større praktisk fokus i folkeskolerne. Og gerne motivere flere unge mod erhvervsuddannelserne.

Hillerød kommune er en uddannelsesstærk kommune med alle forudsætninger for endnu bedre brobygning mellem skolerne og hele viften af erhvervsuddannelser både inden for håndværksfagene og også det merkantile område samt velfærdsuddannelserne som blandt andet sosu-assistent. Godt at der sættes spot på helt konkrete samarbejder til glæde for både eleverne – og de mange uddannelsesveje i Nordsjælland.

Christine Antorini.

Christine Antorini.

Publiceret 11 April 2018 14:00

SENESTE TV