DEBAT:

Supersygehus på gyngende grund

Af Michael Liesk, Humlehaven 16, 3400 Hillerød

Man kan blive noget bekymret, når man nu kan læse, at byggeriet af det nye 'supersygehus' i mosen kan gå hen og drukne i vand. Vi har vel næppe brug for flere offentlige skandalebyggerier med efterfølgende ekstra regninger og bevillinger.
Alene det, at der skal puttes en milliard i undergrunden for at få sygehuset op at stå, burde medføre overvejelser om placeringen nu er det rette valg. Byggeriet af multihallen i Hillerød, hvor man er stødt på det samme problem, som muligvis kan ramme byggeriet af sygehuset, er nu sat i stå - men at udsætte et milliardbyggeri for samme skæbne, er at spille hasard med skatteborgernes penge.
Læs også: DEBAT: Bedre service for S-togspassagerne i hovedstadsområdet
For en del af de penge, der nu skal puttes i mosen for blot at kunne påbegynde byggeriet, vil talen om et sygehuskøkken ikke være noget problem, man vil ydermere have flere penge til udstyr, personale til omsorg og læger til helbredelse.
Mangler der politisk mod til at stå frem og erkende, at placeringen muligvis ikke er det rette valg, nu hvor man allerede har brugt en del midler til forundersøgelser. Vil man politisk påtage sig det ansvar, at byggeriet kan blive forsinket grundet indtrængende vand og blød bund. En proces, der vil fordyre byggeriet på alle områder. Entreprenører, rådgiver og arkitekter holder sig som bekendt ikke tilbage. Det - samt dårlig byggeledelse, kontrol og rådgivning - har de seneste år kostet staten en del penge. Tænk blot på DR, DSB, og senest byggeriet af Niels Bohr universitet. Det bør ikke gentage sig og da slet ikke, hvis man allerede nu forudser problemer, der kan komme til at koste kassen i den sidste ende.

Publiceret 30 December 2017 16:00

SENESTE TV