DEBAT:

“Turister efterspørger bedre service”

Af Kaj Fjellerad, afg. skipper og Økonomiansvarlig, Partrederiet Slotssøen Hillerød,Helsingørsgade 9, Hillerød

Med fotoet af Den Lille Færge og Frederiksborg Slot, som udgør Hillerøds to største turistattraktioner, vil jeg knytte nogle kommentarer og betragtninger til Visit Nordsjællands direktør Annette Sørensens 'synspunkt' i amtsavisen 18. oktober.
Annette Sørensen gør bl.a. opmærksom på, at der er sket en ændring i turisternes informationssøgning, hvad der passer med vores iagttagelser på Den Lille Færge, hvor vi får flere og flere passagerer, som rejser individuelt, fx med Copenhagen Card og brochuren derfra.
Blandt de ca. 24.000 passagerer, som i sejlsæsonen 15. maj-15 sept. + efterårsferien benytter færgen til at nyde Danmarks Smukkeste Sømil med mulighed for at stå af og på ved Slottet og i Barokhaven, har vi registreret, at passagerer med Copenhagen Card er fordoblet siden 2012. I år har vi således haft 4050 passagerer med CC.
Disse passagerer er individuelle turister, som kommer uanset vejret, da de har tilrettelagt ferieturen hjemmefra. På færgen møder turister fra hele verden, der er glade for vores brochure på engelsk, tysk og dansk, samt et klistermærke til kufferten.
Som Annette Søren gør opmærksom på, er de individuelle turister interesseret i information og service som fx toiletter, og her er Hillerød flere lysår bagud. Byrådet lukker hellere et handicaptoilet i P-huset og toiletterne på Torvet end gør dem i brugbar stand.
I den seneste tid har omtalen af turister, der kommer med busser til Slottet, været omtalt i forbindelse med byggeri på Markedspladsen. Denne form for busturister kaster ikke meget handel af sig. Ligesom de busser, der læsser turister af oppe ved Cafehuset. Der er ingen boder stillet op med turistinformation om Hillerøds seværdigheder eller tilbud om en sejltur på Slotssøen med Den Lille Færge.
Fremsynede kommuner bliver også nævnt af Annette Sørensen, hvor Hillerød er udeladt. Skulle vi tage ideen op og lave turistinformation et tilgængeligt sted som Hotel Hillerød eller FrederiksborgCentret? Campingpladsen er også en realistisk mulighed, men adgangsvejene er ikke så tilgængelig. Hvis Hillerød Station bliver moderniseret, er det også en fremtidsmulighed.
Hvis Hillerød er interesseret i øget individuel turisme, skal servicefaciliteterne og tilgængeligheden opgraderes.

Publiceret 15 November 2017 05:00

SENESTE TV