DEBAT:

Ej blot for cyklister

Af
Flemming Thornæs

byrådskandidat for SF

Skovlyet 4

Gadevang

Hillerøds Torv er et meget fint torv, generelt set og med en fin belægning, som især ud for Cafe Vivaldi udvider sig i et fint trappe, skulptur og cafe område.
Et torv er til for os alle! Det er stedet, hvor vi til alle tider har mødtes, for at udveksle varer, ideer, viden og for at feste med hinanden. Byplanlægningsmæssigt er det derfor nødvendigt at tage udgangspunkt i den svageste transportform – de gående. Et torv er til for gående, stillestående og siddende aktiviteter.
Torvets anvendelse til p-pladser er heldigvis fortid. Og mange byer, som Hillerød, har i dag et fint og roligt åndehul i midten af byen. Vi har oven i købet et torv med et af landets absolut bedste udsigter - til slottet.
I min tale til SF"s søndags arrangement om arkitektur og byplanlægning (29/10), som ligger på vores hjemmeside under politik, fremhæver jeg netop Torvets fine belægning og indretning.
Der er i dag reelt kun en markeret kørselslinje og det er i Torvets vestlige side og ellers er det sivetrafik på de gåendes betingelser. Det vil sige hele torvet er fredeligholdt.
Derfor falder denne nye blå linje øjeblikkeligt mit trænede byplanlæggerøje for brystet og jeg spørger mig selv, med hvilken begrundelse, cyklister nu skal bevæge sig den vej, når de allerede i dag har den eksisterende sivelinje i den vestlige halvdel, hvor de ikke generer nogen? Den blå linje krydser mindst 5 konfliktzoner og passerer tæt forbi 3 udendørs serveringer.
I SF støtter vi, at der skal være bedre forhold for cyklister, generelt. Men denne løsning er efter min mening ikke gennemtænkt og har intet med god byplanlægning at gøre. Og at begynde at bemale torvet med forskelige farver, er en direkte hån imod Torvets by-arkitektoniske værdi.

Publiceret 12 November 2017 20:00

SENESTE TV