DEBAT:

“Vi vil have liv og mennesker i Hillerød bymidte”

Af
Af Søren Kristensen Byrådskandidat (A) Spættevej 9 Ny Hammersholt

Købstæder og traditionelle regionale handelsbyer rundt om i landet står med den udfordring, at deres handelsgader har gabende tomme butikker eller er fyldt med genbrug!
I Hillerød midtby står det bedre til på nær det næsten tomme Gallerierne, som jeg simpelthen ikke kan forstå, at skiftende ejere bare lader stå sådan. Alle os der bor her bliver ofre for den slags spekulative investeringer.
Til midtbyens fordel er, at det ikke lykkedes ejeren af Møllebro, sammen med et - efter valget i 2013 - pludseligt opstået politisk flertal, at bygge et center med dagligvarer, der ville have truet gågaderne og flere andre butikker i bymidten. Heldigvis stod socialdemokraterne fast, mens andre svajede.
Det er noget skidt med centre udenfor bymidten med alle varetyper, så man ikke behøver komme i de mindre butikker. Det flytter handel og folk væk fra byen. Hertil kommer, at vi handler mere og mere hjemme ved computeren.
Vi er på vej mod, at den fysiske butik mere er et ”showroom”.
Kunne vi i Hillerød understøtte og udvikle et koncept så nethandlens fysiske butikker også ligger i selve Hillerød, samtidig med, at vi forbedrer trafik og parkeringsforhold?

Publiceret 25 October 2017 16:00