DEBAT:

Hellere reetablering af busser til lokalsamfund

Af
Elisabeth Stieper Tofte (LA) spidskandidat KV17 Favrholmvænget 100

Hillerød

Interessant, at Venstre vil satse på fossilfrie busser i Hillerød, og at der ingen ende er på fordelene ved at skifte dieselbusserne ud. Jeg noterede desuden, at Venstre vil kontakte Movia med det samme for at undersøge en mulig omlægning.
Lidt hurtig research viser, at selv samme Movia allerede har analyseret el-busser, og at det kun er et år siden, at evalueringen blev præsenteret blandt andet i Ingeniøren. Her fremhæves både tekniske og økonomiske udfordringer, blandt andet en forøget driftsomkostning på mere end 43 procent. Læg dertil, at el-busser koster mere end det dobbelte af dieselbusser.
Der er altså tale om en voldsom stigning i busudgifterne i forhold til nuværende budget for Hillerød. Hvor skal de penge findes, og kan vi ikke bruge borgernes penge bedre, indtil teknologien er bedre og mere økonomisk rentabelt?
På Kulturaftenen havde jeg fornøjelsen af at tale med et pensioneret ægtepar fra Meløse, som havde store problemer med at komme til Hillerød, efter de ikke længere kunne køre bil.
Hillerød Kommune har skåret kraftigt på både budforbindelser og frekvenser til vores lokalsamfund.
I Liberal Alliance mener vi, det er vigtigere at reetablere nogle af disse forbindelser – og så afvente, at det bliver økonomisk rentabelt at investere i el-busser.

Publiceret 05 October 2017 15:00

SENESTE TV