DEBAT:

Nye Borgerlige ønsker gratis to timers parkering

Af
Morten Bille

byrådskandidat (Nye Borgerlige)

Søbuen 111

Hillerød

Det er efterhånden en gammel nyhed, at Nye Borgerlige ikke kunne være del af årets budget.
Der var mange gode tiltag, men på nogle områder simpelthen ikke godt nok.
Derfor fremsatte Nye Borgerlige sit eget forslag til kommende budget og et af punkterne, som var særligt vigtigt for os, var ønsket om to timers gratis parkering.
Vi har i den seneste erhvervsanalyse set, at Hillerød ikke er attraktiv nok for virksomhederne.
Der er rigtigt mange forhold, som gør, at kommunen på dette punkt lander meget uheldigt. Vi skal have kigget på, hvordan vi kan gør Hillerød endnu mere attraktiv for virksomhederne – både ved nyetablering og naturligvis også for allerede eksisterende virksomheder.
Nogle af svarene er ned med skatten for virksomheder – Hillerøds virksomheder betaler næsten én procent i dækningsafgift, det gør det mindre attraktivt at etablere og udvide sin virksomhed i kommunen, og betyder, at arbejdspladser siver til omkringliggende kommuner.
Vi skal have kigget på dækningsafgiften, men pengene i den kommunale økonomi er små, så Nye Borgerlige valgte at fremsætte forslag om, at indføre to timers gratis parkering, en merudgift på 2,6 mio. kroner i forhold til det indgåede budgetforlig.
Ved at give mulighed for gratis to timers parkering er jeg helt sikker på, at flere borgere vil lægge vejen forbi Hillerød, når der skal købes ind, og Hillerød derved fremstår attraktiv i forhold til lignende indkøbsmuligheder i eksempelvis Frederikssund.
Der skal simpelthen gøres noget, og tiden er nu.

Publiceret 04 October 2017 06:00

SENESTE TV