DEBAT:

Hillerød skal være grøn, bestemt! Men skal den være så grøn, at det spærrer for udsigten?

Af Kristian Skov Alanin, Helsingørsgade 29, Hillerød

Dette er et spørgsmål til samtlige partier i byrådet.
Hillerød har en kombineret perle af slot, sø og natur, nærmest midt i centrum.
Dette er noget vi skal udnytte, både for borgerne fornøjelse og velfærd men så sandelig også for vores gæster og turister, der besøger vores skønne by.
Mit spørgsmål er; kan/vil byrådet arbejde mere aktivt for udsigten/oplevelsen for alle dem der går rundt om Slotssøen, fra Rosenhaven via Torvet til Jægerbakken?
På denne strækning af Søstien er der ofte kun udsigt til et vildnis af ukrudt, selvsåede træer og krat. Til tider går man nærmest i en tunnel af træer.
Jeg mener ikke at alt skal fjernes/fældes, men kunne man ikke overveje en mere velfriseret udgave af denne skønne sti? Slottet, søen og slotsparken er et unikt stykke kultur, som vi skal være stolte af og vise frem ved en hver lejlighed, ikke gemme væk bag krat og piletræer!
Og når jeg nu er ved det med at vise frem, kunne vi så ikke få lys på det fantastiske slot, mere end bare et par måneder om året foruden et par udvalgte dage?
Det er mig bekendt, at det er Slots- og Kulturstyrelsen der bestemmer, hvordan der skal se ud omkring slotssøen i Hillerød, men hvorfor er det sådan? Og kunne man ikke bede dem tænke ovennævnte tanker ind i fremtidige beslutninger frem for den nuværende meget konservative tilgang og ønske om en grøn mur som udsigt fra slottet? Hvad/hvem skal den gavne?

Publiceret 01 October 2017 15:00

SENESTE TV