DEBAT:

Politikere på glatis

Flemming Munch Mortensen Milnersvej 10 Hillerød

Til Hillerød ByForum og byrådet.
Jeg har erfaret, at medlemmer af Hillerød Byforum og adskillige politikere ønsker den nedre del af Torvet gravet ud, så der kommer et hul med en vandret flade til amfiteater om sommeren og skøjtebane om vinteren.
Jeg er enig i ønsket om mere liv på Torvet, men ikke på denne måde. Torvet skal bruges som markedsplads, udstillingsplads samt forskellige her-og-nu-arrangementer.
Man får ikke et amfiteater ved at grave hul i torvet. Tværtimod - den nuværende hældning på Torvet indbyder til, at man sætter sig i en liggestol eller lignende og bruger det flade areal ved anløbsbroen som scene. Eller man kan anvende det tilplantede areal foran politistationen som amfiteater på den øvre del af torvet. Arealet tjener ikke noget praktisk formål og er ikke specielt bevaringsværdigt.
At opsætte en skøjtebane er helt ved siden af al sund fornuft.
Igen skal der graves hul i torvet for mange hundrede-tusinde kroner. Den nuværende anvendelse af torvet med markedsboder og andet bliver ødelagt.
En skøjtebane kræver tilslutning til kompressoranlæg. Hvilken af Torvets forretninger/restauranter vil have sådant et larmende uhyre stående uden for sine vinduer?
En skøjtebane kræver også, at man kan leje skøjter og/eller, at man kan få hulslebet sine skøjter - så der skal vel også sættes sådan en bod op på torvet.
Hvad med fejemaskine og ispræpareringsmaskine? Skal de også have en garage på torvet?
Køb af selve skøjtebanen, hvad koster det? Eller har kommunen gemt den formue (hvor meget?), man fik for salg af Skævinges skøjtebane i 2014?
Hvis man i dag har penge nok til at etablere en skøjtebane, hvorfor så ikke lægge den i Skævinge? Skævinge Lokalråd har flere gange anmodet om at få genetableret den tidligere skøjtebane. Beliggenheden skulle ikke være noget problem. Det er helt naturligt, at visse anlæg må man køre til. Hvis man for eksempel vil svømme, må man køre til Hillerød Svømmehal, så selvfølgelig må man køre til Skævinge, hvis man vil stå på skøjter.
Men tilbage til Torvet. Lad nedre torv forblive, som det er nu og som blev præmieret i 1996.
På øvre torv: Opret en vandlegeplads med flere springvandsdysser til børn og barnlige sjæle. Afløb fra springvandet kan løbe i en smal bugtet rende ned over torvet til slotssøen (med recirkulation).

Publiceret 30 September 2017 20:00

SENESTE TV