DEBAT:

“Politikerne prioriterer ikke borgernes helbred”

Af Troels Lund, Milnersvej 24, Hillerød

Alt for tit læser jeg om trafikulykker, hvor cyklister eller fodgængere uforvarende mister livet.
Jeg prøver ikke at tænke, 'hvad nu hvis det var min kone, der den dag cyklede lige der' eller min lille søn, der spænede ud på vejen, hvor en lastbil ikke kunne undgå at køre ind i ham. Hvert år dør omkring 200 personer i trafikken i Danmark. Det er tragiske hændelser, som har livslange konsekvenser for pårørende.
Hvad de færreste tænker over er, at der derudover dør omkring 3300 mennesker om året i Danmark grundet partikelforurening fra trafikken og yderligere 200-500 på grund af vejstøj.
Læs også: Varevogn kørte galt og ramte modkørende
Både når det kommer til de direkte dødsfald samt de dødsfald, der er afledt af partikelforurening og vejstøj, så er risikoen klart højest i byveje med meget trafik.
Når man tænker over den massive helbredsrisiko tung trafik i tæt beboede områder er, så er det faktisk ret chokerende, at Hillerøds borgere tillader politikerne at konstant forøge mængden af trafik gennem i øvrigt gode vækstinitiativer uden samtidig at lave en trafikinvestering, der stopper den gennemgående trafik i Hillerød (Hostrupsvej, Østergade, Helsingørsgade, Milnersvej, Nordstensvej).
At byrådet har taget det eneste seriøse svar på midtbyens trafikproblemer (Carlsbergvejens forlængelse) ud af den langsigtede udviklingsplan viser desværre, at Hillerøds politikere enten ikke forstår risikoen eller ikke ser borgernes helbred som en prioritet.
Jeg kan kun anbefale alle, der værdsætter deres og deres børns helbred, at stemme på en kandidat ved efterårets kommunalvalg, der har en gennemgribende løsning på midtbyens trafikproblemer som en af deres førsteprioriteter.

Publiceret 14 September 2017 05:00

SENESTE TV