Klaus Markussen

Klaus Markussen

DEBAT:

Markussen: "Må jeg foreslå Tortzen at prøve at tænke nyt?"

Af
Klaus Markussen (V)

borgmesterkandidat Frederiksværksgade 51

3400 Hillerød

Kære Tue. Tak for din version af, hvad kommunalvalget handler om. Tak for også at udlægge din version af, hvad Venstre mener. Du rammer helt forbi, men jeg tænker, det er lidt med vilje.
I venstre ønsker vi at bruge pengene på kommunale kerneopgaver som god børnepasning, bedre skoler og en værdig ældrepleje. Derfor mener vi, at der kan og skal spares penge på administration og ledelse og, at det vi sparer der, skal bruges til styrke vores kerneopgaver. Det, synes vi, er en bedre måde at bruge pengene.
Fik du læst: Nyt budget med gratis parkering og besparelser i administrationen
Vi ønsker også at reformere andre dele af kommunens økonomi, så vi kan frigøre penge til at løfte servicen. For eksempel vil vi se på, om vi betaler den rigtige pris for de opgaver, vi udfører i kommunen. Og det er uanset om det er os selv, der løser opgaven, eller det er opgaver, vi får andre til at løse. Vi vil også gerne gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i Hillerød. Fordi det er vejen til flere arbejdspladser og øgede skatteindtægter. Så lavere skat på vækst er en investering i fremtiden.
Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at tænke nyt, når nu man er vant til at gøre tingene på en bestemt måde. Og din politik har jo ikke ligefrem givet os mindre ukrudt på fortovene eller bedre service de sidste mange år. Derfor synes jeg på sin vis, at du slår den rigtige tone an. Nemlig hvad valget handler om.
Det handler om, at vi har brug for forandring i Hillerød Kommune. Ikke mere af det samme som du har stået for i de sidste mange år. Men nye måder at gøre tingene på. En politik, der virker. Vi skal turde reformere og lave om til det bedre.
Det tør jeg. Det går jeg til valg på.

Publiceret 12 September 2017 09:00