DEBAT:

Erhvervsvenlighed: "Mere end en skønhedskonkurrence"

Af
Klaus Markussen (V)

borgmesterkandidat

Frederiksværksgade 51

3400 Hillerød

Den årlige undersøgelse af kommuners erhvervsvenlighed er mere end en kommunal skønhedskonkurrence. Det er en årlig opgørelse af, om vi som byråd gør os umage nok for at være i front med at sikre grundlaget for vores velfærdsniveau. Den årlige undersøgelse fra Dansk Industri viser et dybt bekymrende billede for Hillerød Kommune.
I otte ud af 11 kategorier står vi til ren tilbagegang. Fordi andre gør det bedre end os. Det er ikke tilfredsstillende.
Læs også: DEBAT: "Lad os hjælpe hinanden med erhvervsvenlighed"
Af undersøgelsen fremgår det, at det at især er på virksomheders dialog med kommunen, på vores serviceniveau for sagsbehandling for erhvervslivet og på kommunens indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft, at virksomhederne vurderer, at vi er bagud.
For Venstre er vilkårene for erhvervslivet vigtige - fordi det er her pengene til fremtidens velfærd skabes.
Derfor skal udviklingen vendes. Der er brug for en aktiv og fremadrettede erhvervspolitik. Den politik er vores. Vi tør gøre det der skal gøres - både for at skabe en bedre servicekultur for virksomhederne og for at lette byrderne så meget som det er muligt.
Den investering er nødvendig for at skabe beskæftigelse og arbejdspladser og dermed grundlaget for kommunens fremtidige skatteindtægter.
En plads som 63 ud af 98 skal Hillerød ikke stille sig tilfreds med.

Publiceret 11 September 2017 11:00

SENESTE TV