DEBAT:

"Hvad vil Venstre med borgmesterposten i Hillerød?"

Af
Af Knud P. Hansen

Ladegårdsvangen 8

3400 Hillerød

Under overskriften 'Borgerlige vil have mere åbenhed' i Frederiksborg Amts Avis den 29. august tager Klaus Markussens Venstre hul på den forestående valgkamp.
Klaus Markussen går åbenbart meget op i 'åbenhed' omkring lokalpolitik, og når han ser på den her byrådsperiode, har der været for meget 'hemmelighedskræmmeri' og hemmelige aftaler, som kommer for dagens lys midt i en byrådsperiode. Dog konkretiserer Klaus Markussen ikke sine anklager?
Venstre vil i øvrigt sætte sig i spidsen for et samarbejde i det nye byråd, og der appelleres samtidig til, at Klaus Markussen skal være borgmester for det kommende byråd.
Fik du læst: Tre borgerlige partier indgår valgforbund
For at hjælpe Klaus Markussen med opklaringen af hemmelighedskræmmeriet kunne man rejse spørgsmålet, om det er korrekt, at der er medlemmer af Venstres byrådsgruppe, der i hemmelighed har holdt møder (forhandlinger) med bygherren for Møllebrobyggeriet MGH?
Er det ligeledes korrekt, at Klaus Markussen sammen med sin byrådskollega i Allerød - i al hemmelighed - har forsøgt at ændre på Hillerøds infrastruktur, i form af forslag om at etablere en motorvejsafkørsel lige ned igennem et beboet område (Brødeskov)?. Det er måske, for at bruge Venstres valgslogan, det man kalder "Borgerne i centrum" - men?
Hvis ovennævnte spørgsmål kan berigtiges, har vi måske svaret på Klaus Markussens anklager i FAA, som han derfor kan rette imod sig selv og sit parti! Foruden hemmelighedskræmmeriet var motorvejsforslaget totalt uovervejet, og havde naturligvis ingen gang på jorden; men dog udformet af Venstres borgmesterkandidat, Klaus Markussen.
Læs også: Socialdemokratiet klar med 20 kandidater til kommunalvalget
Det skal ingen hemmelighed være, at vi i Socialdemokratiet håber på en fortjent og rimelig fremgang ved dette valg og, at vi naturligvis håber på at gense Kirsten Jensen som borgmester i Hillerød. Hun har bl.a. bevist sin evne til at samle i stedet for at splitte byrådspolitikerne, hvilket nok bliver et dækkende krav til Hillerøds borgmester, i de næste byrådsperioder.

Publiceret 09 September 2017 08:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV