DEBAT:

"Vores børn skal have hår på brystet!"

Annette Rieva (V), byrådskandidat, Pibe Møllevej 16, Alsønderup

Vi står over for en tid, hvor vores børn skal være alene hjemme om morgenen og tage alene i skole, hvis forældrene skal passe deres arbejde.
Det er besluttet, at det ikke ligger i normeringen at kigge efter børnene fra 4. klasse om morgenen. I og med det ikke ligger i normeringen, bliver det uklart, hvem der har tilsynspligten med eleverne og dermed ansvaret om morgenen, hvis der sker noget. En konsekvens af dette er, at nogle skoler er låst indtil 7.50, og det er på trods af, at skolebussen ankommer med børnene 20 minutter før. Og så er der de børn, der kommer til at stå og vente udenfor fra klokken 7, hvis de ikke selv kan tage i skole, hvilket kan være ganske udfordrende, hvis man bor ude på landet uden cykelstier eller belysning.
Fik du læst: DEBAT: "Misvækst og byforstoppelse"
Jeg savner derfor et politisk fokus på sammenhængen mellem familieliv og arbejdsliv. Jeg undrer mig over rationalet i at afskaffe morgenåbning fra 4. klasse og opefter. Flere forældre oplever det som problematisk ikke at have morgenpasning, når de møder tidligere på arbejde end skolens åbningstid.
Beslutningen om at spare morgenpasningen væk er politisk, og den trænger til en revurdering.
Visionen fra kommunen ”Fælles børn – fælles ansvar” kommer til at virke hul.

Publiceret 08 September 2017 10:51

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV