DEBAT:

“Drop nu prestigeprojekterne og lad os få styr på kernevelfærden”

Af Elisabeth Stieper Tofte, Liberal Alliance spidskandidat til KV17, Favrholmvænget 100, Hillerød

I forbindelse med de forestående budgetforhandlinger er kreativiteten voksende og lysten stor til at igangsætte projekter, som, Liberal Alliance på ingen måde mener, er kommunale opgaver. Vi mener ikke, det giver mening at bruge borgernes penge og kommunale medarbejderes tid på voksende administration, store IT-investeringer, badesøer eller andre nye prestigeprojekter.
Hos Liberal Alliance vil vi arbejde på tre centrale områder.
Det første er at holde fokus på de fundamentale kernevelfærdsopgaver i forhold til den service, Hillerød Kommune skal yde til kommunens handikappede, ældre og unge. Liberal Alliance vil sikre lige vilkår inden for kernevelfærdsområderne, uanset om den enkelte vælger private eller kommunale tilbud. Eksempelvis skal Hillerød Kommune ikke tjene på, at forældre ønsker at benytte private skoler eller pasningsordninger. Der skal være lige vilkår – både økonomisk og i forhold til regler.
Det andet område er, at jeg og Liberal Alliance ønsker at styrke erhvervslivet i Hillerød Kommune i form af nedsættelse af dækningsafgiften, så vi i kommunen øger vores konkurrencesituation i forhold til vores nabo kommuner. Nej, det er ikke, fordi Liberal Alliance vil forære det hele til erhvervslivet! Vi anerkender blot de store potentielle indtægter til Hillerød Kommune ved yderligere at styrke erhvervslivet – ekstra indtægter, der kan anvendes til både øget velfærd og ydereligere nedsættelser af skatter og afgifter.
Det tredje og sidste område er, at i Hillerød Kommune har et alarmerende stort efterslæb i forhold til vedligeholdelse af de kommunale bygninger. Jeg og Liberal Alliance ønsker et langt større fokus på at få vedligeholdelse af de bygninger, som vores borgere benytter, og for manges vedkommende har deres arbejdsplads i eller går i skole i.
Det er på tide at trykke på pauseknappen for prestigeprojekter og få styr på det helt basale i vores skønne kommune.

Publiceret 12 August 2017 06:00

SENESTE TV