DEBAT:

Næstekærlighedens tilbagetog

Af Lasse Kjerulff Rasmussen, byrådskandidat Radikale Venstre Kagerupvej 10, Hillerød

Foragten for 'de fremmede' er efterhånden en så naturlig del af vores liv, at vi ikke længere registrerer den som noget særligt, eller tabubelagt.
Vi ser billederne om krigens rædsler, og hører beretningerne i medier hver dag. Alligevel føler vi os ikke længere forpligtet til at hjælpe verdens allersvageste.
Når man følger den offentlige debat, senest med Nye Borgerliges Kim Hendrys indlæg i Hillerød posten 6. juli. 'Hvornår er nok mon nok?' kunne det tyde på, at vi enten er for selvoptaget til at indse, at vi er i en position, hvor vi reelt har en mulighed for at hjælpe mennesker i nød. Eller også har for alvor mistet det, som gør os menneskelige.
Jeg stiller mig selv spørgsmålet, om medmenneskeligheden og næstekærlighed ikke er en dansk værdi, som er værd at grave frem igen? Vi lukker øjnene for, at der findes mennesker, som lever i en virkelighed, hvor ikke engang de nederste trin i Maslows behovs-pyramide er opfyldt.
Når Kim Hendry siger nej til kvoteflygtninge, siger han direkte nej til at hjælpe de allermest udsatte mennesker i verden. Han siger eksempelvis nej til at give husly til børn hvis alternativ, til statussen som kvoteflygtning under FN, er at blive tvangsrekrutteret som børnesoldater. Og han siger nej til at hjælpe purunge enlige mødre ud af overfyldte flygtningelejre i Libanon, hvor hver dag er en kamp for overlevelse, og hver eneste vågne time går med at hutle sig til det næste sparsomme måltid.
Viljen og evnen til at hjælpe verdens svageste er noget, som Danmark i mange år har haft. Evnen har vi stadig! Måske nu i endnu højere grad end nogensinde. Det halter dog en lille smule med viljen.
I øjeblikket tager Danmark imod 0 kvoteflygtninge - det kan vi ikke være bekendt!
Vi har en forpligtigelse til at hjælpe mennesker i nød, også i Hillerød kommune.

112

112

Publiceret 07 July 2017 20:00

SENESTE TV