DEBAT:

"Kommunen suger pengene ud af frivillige foreninger"

Henning Andersen - Føllegård alive/Danmark Dejligst i Skævinge, Krogtoften 22, 3320 Skævinge

Til skåltaler står byrådspolitikere og skamroser det frivillige foreningers arbejde og fortæller højt og flot om, hvor mange penge de frivilliges indsats repræsenterer. Hvor vigtigt, det er for kommunens liv og udvikling af idrætten og kulturen.

Samtidigt tvinger forvaltningen foreningerne, som vil afholde f.eks. idrætsfester, musikfestival eller anden udendørs aktivitet, til bunker af papirarbejde og udarbejdelse af ansøgninger. Ikke nok med det får man en regning på 2.500 kroner for at få en tilladelse, som kommunen kræver, man søger om.

De første 250 pølser, vi sælger til Danmark Dejligst Musikfestivallen i Skævinge den 1. juli, kan vi sende overskuddet videre direkte til rådhuset. Samtidigt har fire frivillige vel brugt fire timer hver i pølsevognen for at lange de 250 pølser over disken. Resten af dagen kan vi så tjene lidt ind til alle de andre reelle udgifter for at afholde Musikfestivallen.

Det skal siges med det samme, at sagsbehandleren på rådhuset har gjort lige præcis det, han skal ved behandlingen af vores ansøgning, men byrådet har besluttet nogle regler som om at en frivillige byfest takseres på samme måde, som om vi skulle bygge en villa og have en tilladelse til det.

Det er optrækkeri og helt ude i hampen at suge midler ud af de frivillige foreningers kasser, inden de er gået i gang med et arrangement. Et mindre symbolsk ekspeditionsgebyr kunne vi leve med, men 2.500 kroner er en hån mod de frivilliges tid og indsats.

Det må de lave om på den ene eller anden måde.

Publiceret 22 June 2017 18:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV