DEBAT:

Hillerøds skoler er vigtige

Af Jørgen Suhr, Fangekrogen 30, Hillerød, byrådssuppleant og byrådskandidat (R), tidl. skolebestyrelsesformand

I Hillerød kommune har vi en del lokalsamfund. Lokalsamfundene er med til at gøre vores kommune til et attraktivt og spændende sted at bosætte sig.
Noget af det vigtigste for et lokalsamfund er tilstedeværelsen af en lokal skole. Især er det vigtigt, at der er et lokalt folkeskoletilbud for de yngste årgange.
Som tidligere skolebestyrelsesformand har jeg igennem mange år oplevet forsøg på at spare penge og på at “optimere” ressourcerne ved at foreslå nedlæggelse af skoler i lokalsamfundende. Det er heldigvis hver eneste gang blevet undgået. I særdeleshed fordi de lokale forældre og skolebestyrelser har valgt at kæmpe. Men også fordi forvaltning og politikere i den sidste ende har besindet sig.
Men det er ikke godt nok blot at “overleve” som lokal folkeskole. Vi skal gøre Hillerød endnu mere attraktiv for børnefamilier.
Både de små og de store skoler skal styrkes. Forskelligheden i Hillerød skal være en styrke og ikke et møllehjul om halsen. Flere ressourcer til folkeskolerne kombineret med en stærkere lokal selvbestemmelse for ledelserne vil gøre Hillerød Kommune endnu mere attraktiv for børnefamilier.

Publiceret 21 June 2017 18:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV