DEBAT:

Der er brug for støtte til kommunens stærke fællesskaber

Af Peter Langer, spidskandidat for SF, Foderknægtsvej 14, Hillerød

Vi lever i en splittet og urolig tid. Derfor er der brug for sammenhold og fællesskaber, ikke mindst lokalt.
Mange nye, spændende initiativer er opstået i Hillerød de seneste år - Legepladsgruppe, Street Lab, Venligboerne, fællesspisninger, fødevarefællesskaber og Multipark-foreningen - hvor masser af frivillige ildsjæle tager en tørn for at hjælpe andre for at komme videre mod bestemte mål. Den store byfest var et flot billede på, hvad frivillige kræfter kan udrette.
Derfor har SF foreslået lettere adgang for en gruppe borgere til at få deres ideer og forslag behandlet i byrådet. Sagen kommer op igen til efteråret.
Derfor var SF imod de besparelser, som byrådets højrefløj V-LA-DF sidste år havde i deres budgetforslag på det frivillige arbejde. 213.000 kr. årligt ville de skære i støtten til især sundhedsfremme og forebyggelse på bl.a. ældreområdet i forhold til byrådets flertal. Det blev heldigvis stemt ned.
Og derfor mener SF, at der er brug for mere - og ikke mindre - opbakning til Frivilligcentret og alle de mange gode og nødvendige folk og foreninger, der hver dag arbejder for udsatte, for ældre, unge og ensomme og for patientgrupperne i kommunen.
Vi mener ikke som andre, at skattelettelser og hovedløse privatiseringer er vejen frem.
I stedet er der mere end nogensinde brug for at sætte pris på og støtte alle kommunens stærke fællesskaber.

Publiceret 13 June 2017 17:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV