DEBAT:

Selvfølgelig skal privatskolerne ligestilles med folkeskolerne

Af Mette Thiesen (K), medlem af børne – og familieudvalget, tidligere folkeskolelærer, folkeskoleleder – og mor til to drenge, Østergade 20d, Hil

Skolen er mit hjerteblod – og det er uanset, om det drejer sig folkeskole eller privatskole.
Jeg er af den overbevisning, at vi forældre vælger det, vi mener er bedst for vores børn ud fra egne værdier og generelle betragtninger.
Man ved fra forskning, at indkøring til skole er nemmere, når barnet har været tilknyttet skolen i en indkøringsfase – den såkaldte mini-SFO (HFO) eller før-SFO (HFO). Selvfølgelig skal alle vores skoler kunne tilbyde dette på fuldstændigt lige vilkår – privat eller kommunal – hvilket vi stemte om onsdag aften i byrådssalen.
Jeg stemte ikke det samme som de andre byrådsmedlemmer fra mit parti. Tidligere har jeg i Børne– og Familieudvalget stemt for, at de 600.000 kr. – som HFO vil koste – skal være en del af budgetopfølgningen og en del af budgetforhandlingerne.
Jeg står ved, hvad jeg siger, og jeg vil simpelthen ikke være med til at stikke vores børn, forældre, lærere og ledere i privatskolen blår i øjnene for et beløb, der på en god dag kan betegnes som en dråbe i havet af det kommunale budget.
Det handler om ideologi – og heldigvis er jeg bekendt med det ubestridelige faktum, at budgetopfølgninger er et spørgsmål om prioriteringer – hvorfor man aldrig vil kunne forudsige alle udgifter, når man lægger et budget.
Min stemme kunne desværre ikke skaffe privatskolerne det flertal, de fortjener – men jeg håber, at de ved, at vi borgerlige ønsker dem de samme vilkår som vores kommunale skoler.
Jeg ønsker, at pengene altid følger barnet – og ikke gives på baggrund af en betonkommunistisk idé om, at statens skoler altid er de bedste for alle.

Publiceret 01 June 2017 11:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV