DEBAT:

Dagplejen - et populært og professionelt tilbud til børn og forældre

Rie Hestehave, FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, Hillerød

Alle, der har børn og efter endt barsel har afleveret sit barn i hænderne på en voksen i en daginstitution eller dagpleje, kender den lidt usikre følelse det medfører. Hvordan vil mit barn klare dagen uden mig?
Vi ønsker, at vores børn skal vokse op i et trygt og udviklende miljø, hvor vores barn bliver set og hørt – men for langt de fleste familier er en del af det ønske lagt i hænderne på professionelle. Det er nødvendigt, at alle kommuner tilbyder forskellige typer dagtilbud med hver deres kvaliteter.
Vi skylder os selv at bevare forældrenes mulighed for frit at kunne vælge pasningstilbud.
Som barn i dagplejen får man en hverdag præget af nærvær, omsorg og udvikling. Der bliver arbejdet med din selvhjulpenhed, dine sociale og motoriske kompetencer og med din kreativitet. Alt dette er tilrettelagt og gennemført af én helt central person – nemlig dagplejeren. En person, som med lige dele personlighed, professionalisme og faglighed kan rumme præcis de behov og det potentiale, hvert barn har.
I dagplejen hersker der en særlig kultur, som bliver understøttet af det pædagogiske arbejde med læreplanstemaer og aktiviteter - både i det enkelte hjem og i legestuerne.
Forældre, dagplejere, børn og en hel del politikere har set lyset, men af og til mangler dagplejen deres fortjente økonomiske og politiske opbakning. Myterne om dagplejen popper stadig op hist og her, men enhver, der vil tage sig tid til at besøge en dagplejer eller en legestue, vil hurtig opdage, at dagplejen er et unikt pædagogisk dagtilbud.
I anledningen af, at landets dagplejere i over 20 år har fejret Dagplejens Dag, mener FOA, at der skal slås et slag for dagplejen som et ligeværdigt dagtilbud. Og ikke mindst for at kommunerne prioriterer og anerkender dagplejen. Dagplejerne vil også fremover hvert år i maj fejre deres unikke værdier.

Publiceret 09 May 2017 11:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV