DEBAT:

”God ide med en stadsarkitekt”

Af Jens Ørum Andersen Horsevænget 22, Hillerød

Peter Langer, SF, har efterlyst kvalitet i byggeriet i Hillerød, både med hensyn til planlægning og de konkrete byggerier, og har foreslået at oprette en stilling som stadsarkitekt. Med god grund.
Med få undtagelser har byggeriet i Hillerød i mange år været på niveau med det, man kan finde i små stationsbyer. Ikke et ondt ord om stationsbyer, hvor midlerne er begrænsede. Men har man ambitioner om udvikling, sådan som Hillerød har, må der også satses på at gøre byen til en smuk by, som kan matche byens vartegn, Frederiksborg Slot.
Gennem årene har flere i kommunalbestyrelsen udtalt sig om arkitektur, men det var tydeligt, at de ikke havde mere forstand på arkitektur end andre borgere i almindelighed. Arkitektarbejde forudsætter et langt studium på højt niveau; vurdering af arkitektur handler ikke om at mene, at noget er pænt, det handler om at kunne se kvalitet og helheder. Man bliver ikke sagkyndig bare ved at læse 'Bo Bedre' eller se 'Hammerslag'.
Så det vil være en rigtig god ide at oprette en stilling som stadsarkitekt. Man kan blot være bekymret for, om vedkommende får den nødvendige gennemslagskraft, hvis kommunalbestyrelsen fremturer med deres alternative fakta.
Hvis Hillerøds arkitektur skal afhænge af, hvem der tilfældigvis sidder i kommunalbestyrelsen i kraft af andre kompetencer end lige netop arkitekturforståelse, risikerer man på ét eller andet tidspunkt, at byen bliver plastret til med havenisser, fordi flertallet synes, det er 'pænt'.

Publiceret 04 May 2017 05:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV