DEBAT:

Tryghed for boligejerne i Hillerød

Af Klaus Markussen, borgmester- kandidat i Hillerød og MF (V), Frederiksværksgade 51, Hillerød

Efter lang tids tovtrækkeri er det lykkedes regeringen at sikre tryghed om landets boligejere. Nyligt blev der indgået en længe ventet bred aftale med Venstre i spidsen om en ny boligbeskatning, som vil have stor betydning ude i de enkelte familier, uanset om man bor i Hillerød eller Horsens.
Det har været helt afgørende for Venstre, at der bliver skabt ro om boligejernes økonomi, som alt for længe har været præget af stor usikkerhed med forkerte ejendomsvurderinger og ejendomsskat, der næsten er fordoblet siden 2001. Med aftalen indefryser vi grundskylden, vi sænker skattesatsen for almindelige boliger, og vi sikrer tilbagebetaling med renter til de husejere, der har været ramt af for høje vurderinger.
Den nye aftale om boligskat sikrer tryghed for alle boligejere – uanset hvor mange penge, der triller ind på kontoen hver måned og værdien på huset. For boligejere i Hillerød Kommune betyder det helt konkret, at boligejere i et billigere hus kan se frem til en skattelettelse på knap 4000 kr., mens boligejerne i et typisk hus kan se frem til at beholde 10.000 kr. i egen lomme på grund af aflysningen af grundskyldstigningen, som der ellers var udsigt til med gældende skatteregler. Det er store summer, som bestemt kan give mere frihed i den travle familie.
For mange familier er boligkøbet knyttet op på en stor beslutning og faste budgetter. Derfor er det også helt afgørende, at boligejerne i hele landet skal kunne sove trygt om natten uden at frygte, at de bliver beskattet fra hus og hjem. Med den nye aftale ved boligejerne præcis hvor meget, de skal betale i boligskat i mange år frem. Det er med til at skabe ro ude i de enkelte familier - og ikke mindst i familiernes pengepung.

Publiceret 03 May 2017 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV