DEBAT:

Erhvervsvenlighed handler også om erhvervspraktik

Af Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Mestervangen 7, Græsted

Når den årlige analyse af, hvor erhvervsvenlige kommunerne er, bliver offentliggjort, vil kommunerne i år blive vurderet på et nyt parameter, nemlig folkeskoleelevernes mulighed for at komme i erhvervspraktik. Hvorfor nu det, vil der sikkert være nogle der tænker, men det er der faktisk en god grund til.
Vi har mange både små og større virksomheder her i Nordsjælland, men mange af dem kommer i nær fremtid til at mangle kvalificeret arbejdskraft, simpelthen fordi vi ikke uddanner nok med en erhvervsuddannelse. Det betyder på den ene side, at vi har mange virksomheder i lokalområdet, som gerne tager imod erhvervspraktikanter, og flere af vores lokale virksomheder inviterer allerede hele skoleklasser på besøg i værkstedet eller på byggepladsen, hvor de også får en smagsprøve på fremtidsmulighederne. På den anden side betyder det også, at vores mange lokale virksomheder har brug for, at det også i fremtiden er muligt at ansætte medarbejdere med de rette kvalifikationer. I min egen branche byggeriet kommer vi til at mangle 14.000 med et svendebrev, når vi når frem til 2025 – hvilket jo faktisk er lige rundt om hjørnet.
Det vil både være en fordel for de unge, for vores lokale virksomheder og kommunerne, hvis flere unge vælger en ungdomsuddannelse, hvor der er udsigt til et job, og samtidig gør det muligt for vores lokale virksomheder at fortsætte med at skabe aktivitet og arbejdspladser i Nordsjælland. Derfor er det nødvendigt, at kommunerne sikrer, at alle folkeskoler giver deres elever muligheden for at komme i erhvervspraktik og opleve, at der er mange andre muligheder end gymnasiet.

Publiceret 20 April 2017 16:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV