DEBAT:

“Vi kan gøre det bedre i Hillerød”

Af Klaus Markussen, borgmesterkandidat og MF (V), Frederiksværksgade 51, Hillerød

På bare ét enkelt år har godt 19.000 mennesker vinket farvel til kontanthjælpen og i stedet sagt goddag til arbejdsmarkedet. Det er rigtig gode nyheder, som vi i den grad skal glæde os over.
Den samme positive udvikling gælder også her i Hillerød. Men vi kan gøre det endnu bedre. Der er potentiale for at få endnu flere ledige borgere i Hillerød ind på arbejdsmarkedet.
I Hillerød Kommune har vi fået 4,9 procent ud af det samlede antal på offentlig forsørgelse i arbejde. Det er ganske fornuftigt for en kommune som vores. Men det står også klart, at når vi sammenligner os med andre kommuner med nogenlunde samme forudsætninger som vores, så kan vi blive bedre. Og det skal vi.
I en tid med fremgang i økonomien, og hvor vores virksomheder mangler arbejdskraft, er det simpelthen afgørende for vores kommune, at flere bliver en del af arbejdsfællesskabet. Hvis vi stadig vil have lokale virksomheder med gang i hjulene og ikke mindst glade borgere med et arbejde at stå op til hver morgen, så er vi nødt til at gøre en ekstra indsats.
Nye tal viser, at vi kan få 91 ekstra kontanthjælpsmodtagere i beskæftigelse, hvis vi gjorde det ligeså godt som Vallensbæk Kommune, der har de samme forudsætninger som os.
For mig handler det om, at kommuner skal blive bedre til at lære af hinanden. De gode erfaringer skal deles på tværs af kommunegrænser.
Vi har gode erfaringer her i Hillerød, som vi skal dele med andre. Og vi skal tage imod de gode erfaringer, som de andre kommuner har. For der er nogle kommuner, der gør noget, vi ikke gør. På den måde kan vi i højere grad udnytte potentialet. Det vil være en gevinst for borgerne i Hillerød og så sandelig også for kommunens pengepung.

Publiceret 19 April 2017 16:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV