DEBAT:

“Behov for arkitekturpolitik”

Peter Langer Byrådskandidat for SF Foderknægtsvej 14, Hillerød

34 kommuner har i dag vedtaget en arkitekturpolitik og syv kommuner har én på vej. Mange kommuner har en stadsarkitekt, bl.a. Næstved, Vejle og Kolding.
I Hillerød har vi ingen af delene, men som debatten om de ulyksalige højhuse på 15 etager på Møllebro-grunden viste, er der både behov og interesse for mere styring, kvalitet og borger-inddragelse i den måde, vi planlægger og udvikler vores by på.
Miljø- og teknikudvalget har for 2017 et vedtaget udviklingsmål om at 'fremme værdifuld arkitektur'. Der skal tilrettelægges en proces, der 'øger udvalgets fokus på arkitektonisk kvalitet'. Derfor skal der gennemføres to temadrøftelser om arkitektur i udvalget med udgangspunkt i aktuelle lokalplansager.
Det lyder fint, og borgerne bliver forhåbentlig oplyst om de konkrete resultater af disse drøftelser. For i udvalgets nye udviklingsmål for 2018 er al tale om byplanlægning og arkitektur igen helt væk. Og alt er ved det gamle.
SF har flere gange forgæves bragt ønsket om en arkitekturpolitik frem i byrådet. Desværre for døve ører.
Nu kommer der snart en revision af kommuneplanen, og her - og i det kommende byråd - vil SF gå aktivt ind i debatten for et stærkere fokus på faglighed, bæredygtighed og borgerinddragelse i den arkitektur, vi gerne vil bo og leve i.
Byggeriet af Slotsarkaderne i 1990'erne er et godt eksempel på, at det faktisk kan lade sig gøre.

Publiceret 11 April 2017 15:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV