DEBAT:

"Ubrugelig dommerstand"

Af Lasse Asp Milnersvej 19 A 3400 Hillerød

Efter dommen på 1,5 års ubetinget fængsel til Flemming Østergård for kursmanipulation er den sidste rest af respekt for den danske dommerstand helt forsvundet.
Det kan meget vel være sandt, at der har fundet kursmanipulation sted, og at det er strafbart, men en dom på 1,5 års fængsel er helt, helt ude af proportioner i forhold til andre dele af straffeloven og domsafsigelser her.
Den danske befolkning har for nyligt set, at en blotter fik mindre dagbøder, og at en bande primitive unge mennesker i København, der havde overfaldet to sagesløse unge mennesker og bankede dem med cykelkæder, fik en dom, hvor de blot blev “sat i husarrest” i forældrenes hjem, forældre, der med al tydelig ellers har vist, at de ikke har været i stand til at opdrage deres børn.
Den nuværende dommerstand med en særdeles vattet formand i spidsen, hvis dommer medlemmer i stor udstrækning består af voksne ungdomsflippere fra den yderste venstrefløj, ser sig selv i en rolle, hvor de mener, at økonomisk kriminalitet, er de værste forbrydelser man kan begå her i landet.
Der er i de seneste år strammet op i forhold til strafferammerne for diverse voldshandlinger, men pudsigt nok her, udnyttes rammen overhovedet ikke. Her ligger dommene altid i den alt for milde ende af strafferammer, idet dommerne og kriminalforsorgen kærer sig mere for forbryderne, end for ofrene.
Jeg håber, at man fra justitsministeriets side strammer op her, og får fjernet den del af dommerstanden, hvor domme ikke alene ligger langt fra de strafferammer, der er pålagt dem at dømme ud fra, men også lysår fra den største del af befolkningens forventninger til et hæderligt og retfærdigt domssystem.
Det er ligeledes meget betænkeligt, at det gentagne lykkedes at besvære de lægsdommere, der er bisiddere ved domsstolene.

Publiceret 29 March 2017 19:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV