DEBAT:

Populisme, når det er værst

Af Mads Vigild, Formand for Liberal Alliances Ungdom Hillerød, Byvej 1, Helsinge

Populisme blandt politikere er i høj kurs i byrådet i Hillerød for tiden.
Som aktiv borger i kommunen er jeg træt af den ynk, man finder blandt politikere, i sagen om den hærværk, der er blevet begået mod flere af byens beværtninger. Det er selvfølgelig naturligt, at der skal handles fra politisk side, og det bliver der også gjort. Men der kunne være sat ind langt tidligere.
Venstre har meget hurtigt taget ansvar for at foreslå oprettelsen af et §17, stk. 4 udvalg. Og det er en god idé. Problemet er bare, at den heroiske handling kommer for sent, og at Venstre ikke tør tage hånd om problemerne, før der er stemmer i at gøre noget.
Liberal Alliance anbefalede nemlig allerede i december at oprette et §17, stk. 4 udvalg. Det skete på baggrund af flere banderelaterede episoder i byen, der blandt andet talte vidnetrusler, mordforsøg, skyderi i gågaden og trusler mod beværtninger. Oprettelsen af det særlige politiske udvalg skulle sætte særlig fokus på det kriminalpræventive og sociale arbejde, så disse episoder kan forebygges i fremtiden. Men forslaget mødte ingen opbakning blandt byrådets øvrige partier.
Der skal tages fat om problemerne, når det gælder. Som borgere bør vi kræve, at vores politikere handler, når det er nødvendigt, og ikke kun, når kalenderåret byder på et valg i november, og heroiske handlinger under falske forudsætninger muligvis kan give et par ekstra stemmer.
Husk det, når krydset skal sættes på stemmesedlen til november.

Publiceret 24 March 2017 05:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV