DEBAT:

Erdogan uden overraskelser

Af Hugo Holm Hansen, Højdevej 17, Tulstrup

Det er egentlig ikke så overraskende, at Tyrkiets regering vil føre valgkamp i Danmark og resten af Europa. Det er jo vigtigt for mange diktatorer at efterlade et indtryk af, at de inderst inde er demokrater, valgt af et flertal.
Derfor Erdogan brug for de tyrkiske stemmer i Europa, da han måske ikke er helt sikker på afstemningen i Tyrkiet!
Det er ikke overraskende. Det er heller ikke overraskende, at Erdogan beskylder os europæere for at være nazister for at bortlede opmærksomheden fra hans egne planer. Eller at han har arresteret tusindvis af tyrkere, der har en anden mening end ham selv. Det er heller ikke overraskende, at han har oprettet en stikkerlinje. Alt det er helt forudsigeligt. Sådan handler mennesker, der ønsker total magt.
Nej, det eneste overraskende er, at et flertal af tyrkere i Danmark støtter Erdogan og bakker op bag hans diktatordrømme, hans trusler og hans fængslinger. Tyrkere der har boet rigtig længe i Danmark, og hvor mange er vokset op her. Sikkert også i Hillerød.
Det lover ikke godt for hvordan vi i fremtiden skal håndtere integrationen af de mange tyrkere, og folk fra Mellemøsten, der er kommet til Danmark de senere år. Det er åbenbart meget vanskeligt for dem at tilegne sig demokratisk tænkning. Måske fordi de i deres familiære hjemlande har været vant til enevældige herskere og en kultur, der understøtter diktatur.
Måske burde Hillerøds integrationsforum sætte ind med en intensiv oplysningskampagne for demokratisk tænkning, inden det er for sent. Det er helt fint med nye danskere. Både fra Tyrkiet og Mellemøsten. Det har vi stadig plads til. Men det kræver, at man ønsker at leve i et demokrati. Enevælden blev afskaffet i Danmark for 150 år siden, og den skal vi ikke tilbage til. Heller ikke i en tyrkisk version.

Publiceret 24 March 2017 21:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV