DEBAT:

Bestyrelsesgoder i Vestforbrænding

Af Tue Tortzen Formand Miljø – og teknikudvalget Hillerød kommune

Jeg har repræsenteret Hillerød kommune i I/S Vestforbrænding siden 1998. Det er et meget veldrevent fællesanlæg, som omdanner affald fra Norddsjælland, Vestegnen og en del af København til fjernvarme og elektricitet. Desuden er der tilbud til kommunerne om hjælp ved affaldsplanlægning og drift af genbrugsstationer m.v.
Der er en meget høj miljøprofil, både med hensyn til udsortering af det affald, som kan genbruges og med håndtering af aske, slagger og røgrensning. Desuden en stor skoleafdeling som besøges flittigt af både de mindre klasser, gymnasier og borgergrupper.
Samtidig med at genbruget og energiudnyttelsen forbedres, er kommunens pris for affaldsbehandling faldet gennem årene.
Det kræver mange timers læsning og møder at følge med i udviklingen på anlægget og affaldsområdet, men det er også meget spændende, og der bliver lyttet til – og svaret på – kommunernes repræsentanter, når de har holdninger til sagerne.
For dette modtager man knapt 2000 kroner om måneden før skat.
Desuden afholdes der en fest for bestyrelsen en gang om året. Det foregår i ”fabrikkens” mødesal med mad og drikke samt underholdning og mulighed for dans. Det koster nok det samme, som en firmafest på kro eller lignende.
Derudover modtager vi hvert år en flaske cognac ved juletid.
Alle er velkomne til at komme hjem til mig og smage så længe, der er noget på dunken.

Publiceret 23 March 2017 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV