DEBAT:

Følg op på it-aftalerne

Af Carsten Skov Søbuen 47 3400 Hillerød

I Hillerød Posten den 14. februar har skolechefen i Hillerød kommune, Hanne Frederiksen, svaret på en lærers oplevelse af problemer med IT-understøttelsen i Hillerøds skoler.
Det er glimrende, at de trådløse netværk på skolerne bliver gennemgået. Det er bestemt også relevant at gennemføre en undersøgelse for at afdække brugernes oplevelser af IT-understøttelsen – som input til den politiske beslutningsproces i blandt andet Børne- og Familieudvalget.
Der er til gengæld også behov for, at kontrakter og serviceaftaler, der er indgået for de etablerede netværk og IT-løsninger i øvrigt bliver holdt op mod den faktisk konstaterede ydelse. Ved indgåelse af nye kontrakter bør det desuden sikres, at kommunen har mulighed for at måle og konstatere hastighed og kapacitet i netværk og IT-løsninger i øvrigt.
På skoleområdet og andre myndighedsområder er det derfor vigtigt at indsamle data om IT-systemernes faktiske performance. Desuden skal det være nemt for IT-brugerne at formidle oplevelser af fejl og problemer til brug for opfølgningen på den konstaterede performance. På den måde vil blandt andet anvendelsen af digitale læremidler i skolerne helt naturligt blive styrket.
Når den offentlige kommunikation med borgerne i stadigt stigende grad bliver digital, er det vigtigt, at forventningerne til borgerne ikke forudsætter en informations-motorvej - hvis borgerne i praksis oplever en vandresti.

Publiceret 17 February 2017 09:15

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV