DEBAT:

Kampen for køkkenet forsætter!

Af
Mette Abildgaard

regionsrådsmedlem og Folketingskandidat (K)

Det virker mest af alt som en dårlig joke. Man bygger et spritnyt hospital på en total barmark ved Hillerød. Folketinget har bevilliget 3,8 milliarder til byggeriet som forventes at stå færdigt omkring 2021. Der bliver 662 enesengsstuer, massevis af ambulatorier og cirka 4000 medarbejdere. Men et køkken, der kan levere varm og frisk mad til patienterne, det kan der ganske simpelt ikke blive tale om! Det blev for nylig slået fast igen, da den socialdemokratiske Sundhedsminister afslog Region Hovedstadens henvendelse. Det er ikke fordi vi kommer med hatten i hånden og beder ministeren om at finansiere køkkenet, for de cirka 90 millioner skal vi nok selv påtage os at finde.

Men ministeren svarer os, at hvis vi vil have et køkken, så må vi droppet noget andet i byggeriet, eksempelvis sengepladser så det samlede byggeri ikke bliver dyrere. Så på et tidspunkt hvor vi oplever massive problemer med overbelægning og ældre patienter på gangene, skulle vi nedlægge sengepladser? Det er jo helt tosset. Men det vi kan gøre i Region Hovedstaden, det er at vente på at byggeriet står færdigt, og vi af staten får overleveret nøglen til hoveddøren.

Så er hospitalet vores, og vi kan bygge et køkken til. Men det er da fjollet, at byggeriet af køkkenet ikke kan ske sideløbende med byggeriet af resten af hospitalet. Det er virkelig Systemdanmark, når det er værst, hvor al sund fornuft tilsidesættes. Jeg kæmper forsat for et køkken på Nordsjællands Hospital som regionsrådsmedlem. Men skulle det lykkedes mig at blive valgt i Folketinget ved næste valg, kan jeg garantere jer, at jeg forsætter kampen derfra også!

null

Publiceret 24 March 2015 13:00