Plantegaller.
Plantegaller.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lær om de sære plantegaller

Tirsdag 10. oktober inviterer Naturhistorisk Forening for Nordsjælland til foredrag af parasitolog Simon Haarder om galler - de underlige gevækster på planter.

De er et biologisk samspil mellem planter og en bred vifte af organismer - fluer, hvepse, mider, svampe og sågar bakterier.

Simon Haarder har studeret plantegaller i Danmark de sidste fem år. I foredraget vil mekanismen bag disse sindrige plantedeformationer blive gennemgået, og de forskellige organismer samt deres tilknyttede galler introduceres.

Derudover gives et historisk rids af plantegallernes naturhistorie, deres kommercielle anvendelse og et overblik over studiet af organismerne i Danmark.

Snyltere medbringes

Forskellige galledannende organismer og deres snyltere medbringes på dagen. Deltagerne må også gerne bidrage med ejendommeligt plantemateriale til vurdering.

Foredraget bliver rigt illustreret med fotos. Det foregår på Frederiksborg Gymnasium, Carlsbergvej 15, stueetagen i den nye grå bygning.

Alle er velkomne. Medlemmer har gratis adgang. Gæster betaler 50 kroner. Medbring gerne lidt til pausen som te, kaffe, øl, frugt og kage.jesl

Publiceret: 06. Oktober 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt