Den nye pulje skal få aktører i Hillerød til at tænke stort, når det kommer til at starte nye initiativer op. Som det for eksempel skete i 2015, hvor frivillige startede den nye koncertrække med Jazz i Rosenhaven op. Arkivfoto
Den nye pulje skal få aktører i Hillerød til at tænke stort, når det kommer til at starte nye initiativer op. Som det for eksempel skete i 2015, hvor frivillige startede den nye koncertrække med Jazz i Rosenhaven op. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kvart million kroner skal sætte gang i spændende events

Ny eventpulje på 250.000 kroner om året kan gå til nye ideer - både på kultur- og idrætsområdet

Kagedag på Torvet, heavyfestival på Posen, eller måske et e-sportsevent et sted i Hillerød?

Alle ideer kan komme i spil, når pengene fra Hillerød Kommunes nye eventpulje på 250.000 kroner skal fyres af.

Puljen på i alt en million kroner over fire år blev sat af ved budgetforhandlingerne i efteråret, og forleden kom de sidste formaliteter omkring puljen på plads ved byrådsmødet.

Fik du læst: Hillerøds nye grand prix-stjerne: "Det vildeste jeg nogensinde har oplevet"

Længe stort ønske

Formand for Udvalget for Idræt og Sundhed, Hanne Kirkegaard (V), glædede sig på mødet over den nye pulje.

“Vi har længe haft et stort ønske om at have en pulje, som vi kan bruge til nye, uforudsete og spændende events. Vi vil gerne være i stand til at tiltrække nye begivenheder til vores by og kommune,” sagde hun.

Eventpuljens million kroner skal gå til arrangementer, som ikke har været afholdt før.

“Vi er altså ude på at få nye ideer, for vi vil så gerne have, der sker nye og spændende ting i kommunen,” sagde formanden.

Søges året rundt

Pengene fra eventpuljen kan søges året rundt. Så hvis man pludselig får en idé til et arrangement, man gerne vil føre ud i livet, kan man altså søge når som helst. Hvis pengene ikke bliver brugt det ene år, kan de føres videre til det næste, hvor puljen i så fald bliver lidt større.

Rikke Macholm (SF), som er formand for Kultur- og fritidsudvalget, roste samarbejdet mellem de to udvalg - og at pengene både kan gå til idræts- og kulturarrangementer.

“Nogle events kan jo have begge formål - vi er åbne for det hele. Der kan komme forslag udefra, men udvalget kan også selv komme med nogen. Det giver mulighed for, at vi kan tænke kreativt - hvad kunne vi tænke os? Og så kan vi spørge vores samarbejdspartnere, om nogen har lyst til at være med. For selvom 250.000 kroner nok kan lyde af mange, så er det jo slet ikke nok til et stort event. Så det vil være dejligt, hvis erhvervslivet måske vil være med,” sagde hun og glædede sig til at læse de kommende ansøgninger.

Kommunen på forkant

Christina Høi Skovdal (S) glædede sig over, at der ikke kommer en fast ansøgningsfrist:

“Vi får ofte henvendelser om events hen ad vejen, men de har rigtig svære kår, for hvordan skaber vi økonomi til dem midt i et budgetår? Ofte er vi interesserede, men har ikke afsat pengene. Så det er vigtigt, at man kan søge løbende. For det er jo ikke sikkert, at de mennesker, som gerne vil lave en begivenhed, tænker over kommunale frister. Det afgørende er, at vi er på forkant og hurtigt kan byde ind på events, som har værdi for kommunen”.

Også Dorte Meldgaard fra Det Konservative Folkeparti glædede sig over sagen. Og hun udtrykte samtidig et håb om, at puljen ikke skal røres i det kommende spareforslag på 1,5 procent af budgetterne, som udvalgene nu skal ud at udarbejde til efterårets bugdetforhandlinger.

Byrådet nedsætter nu et indstillingsudvalg, som skal tage sig af puljen. Det kommer til at bestå af borgmester Kirsten Jensen (S), Hanne Kirkegaard (V) og Thomas Brücker (S) fra idrætsudvalget og Rikke Macholm (SF) og Dragan Popovic (V) fra kulturudvalget.

Publiceret: 13. Februar 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt