Bestyrelsesformand Kurt Andersen (til venstre) og bestyrelsesmedlem Nels Petersen løftede fredag sløret for, at de nu udeler tre millioner kroner. Foto: Claus Beyer
Bestyrelsesformand Kurt Andersen (til venstre) og bestyrelsesmedlem Nels Petersen løftede fredag sløret for, at de nu udeler tre millioner kroner. Foto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kvalitetsløft til børn og unge: Drømme for tre millioner kan gå opfyldelse

Stiftelse deler tre millioner kroner ud til de drømme, der ikke har været råd til at realisere i Hillerød Kommune. Alle foreninger, klubber og institutioner kan søge om at få del i pengene

Drømmen, der hidtil ikke har været råd til at realisere, kan nu blive til virkelighed på institutioner eller i foreninger i Hillerød Kommune.

Bestyrelsen i Grethe Christiansens Legatstiftelse har nemlig besluttet at dele alle stiftelsen 3.070.000 kroner ud til gavn for børn og unge i foreninger, klubber og institutioner i kommunen.

"Man kan søge penge til nye projekter, til de drømme, man aldrig har fået realiseret, til en ny legeplads eller meget andet. Vi opfordrer hele Hillerøds kultur- og idrætsliv til at være kreative og realistiske, for så er der en stor mulighed for at få ønsket opfyldt," siger bestyrelsesmedlem Nels Petersen.

Pengene ud at virke

Grethe Christiansens Legatstiftelse drev gennem mange år to børnehaver - en i Skolegade og en på Thurasvej. Men det dalende børnetal i kommunen betød, at der ikke længere var behov for de to institutioner. Derfor solgte stiftelsen bygningerne, og pengene bliver nu fyret af på det formål, som legatet blev oprettet efter i 1890'erne, nemlig til gavn og glæde for børn og unge i Hillerød.

Alle i Hillerød Kommune kan søge om pengene, både foreninger, klubber, institutioner - offentlige såvel som private.

"Vi vil gerne have pengene ud at virke så tæt på stiftelsens formål som muligt. Pengene skal komme så mange som muligt til gavn," siger Nels Petersen.

Foto: Claus Beyer
Foto: Claus Beyer

Give et kvalitetsløft

Man kan for eksempel søde om støtte til visionære og udviklende projekter, til inventar, lejrophold, studieture, træningslejre, sportsredskaber, materialer til gør-det-selv-arbejde, instrumenter og så videre - kun fantasien sætter grænsen. Pengene kan ikke gå til drift eller til at dække et underskud eller besparelser fra kommunens side. De skal desuden bruges inden for et år, medmindre andet aftales, forklarer bestyrelsesformand Kurt Andersen:

"Det skal være projekter, der peger fremad. Det skal give et kvalitetsløft og være noget ekstraordinært. Ekstraordinært er et vigtigt ord i denne sammehæng".

Mange penge

Det er mange penge, understreger bestyrelsen:

"Jeg tror aldrig nogensinde, der er delt så stort et beløb ud i Hillerød før. Tre millioner er rigtig mange penge," siger Nels Petersen.

Bestyrelsen glæder sig til at pengene kan komme ud og realisere drømme:

"Det er dejligt at kunne dele så mange penge ud. Vi vil ikke side fem mennesker i bestyrelsen og holde på pengene. de skal ud og virke," siger Nels Petersen.

Ansøgningsfristen er 10. januar. Hvis bestyrelsen får gode ansøgninger nok, vil alle penge blive uddelt. Ellers sættes en ny ansøgningsrunde i gang næste år, oplyser de.

Selve uddelingen af pengene finder sted ved et fællesarrangement i februar eller marts 2017.

På hjemmesiden www.gc-legat.dk kan man læse mere og finde et ansøgningsskema.

Grethe Christiansens Legatstiftelse

Vedtægterne for Grethe Christiansens Legatstiftelse stammer tilbage fra 1890'erne, hvor Grethe Christiansen testamenterede sin formue på godt 10.000 kr. til børneasylet i Frederiksborg Slotssogn. Hun havde tjent sine penge på havearbejde, ligesom hun bandt og solgte kranse. Så den på den tid forholdsvis store formue var skabt på stor flid og ligeså stor sparsommelighed.

Legatets bestyrelse består af Kurt Andersen, Beth Jensen, Birgitte Schack, Carl Erik Pedersen og Nels Petersen.

Publiceret: 01. November 2016 04:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere