Programmet er på plads til Hillerød Kunstdage 24.-26. marts. Arkivfoto: Claus Beyer
Programmet er på plads til Hillerød Kunstdage 24.-26. marts. Arkivfoto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kunsten indtager igen Hillerød

Kom til Nordsjællands største og mest alsidige kulturbegivenhed Hillerød Kunstdage 2017, der foregår 24.-26. marts rundt om i Hillerød med åbne gallerier, ferniseringer og særudstillinger

Af Claus Beyer

Det er 500-året for Reformationen, og Slotskirken fylder 400 år. I FrederiksborgCentret i Hillerød finder man den store kunstmesse med over 150 udstillere, flere særudstillinger bl.a. Jens Jørgen Thorsen, 'Mennesket og Provokatøren', og også Den Censurerede Forårsudstilling. I FrederiksborgCentret er der åben fredag 13-19 og i weekenden fra 10-17.

Der er gratis adgang 10 steder i Hillerød, og man finder program og beskrivelse af de udstillende kunstnere på hjemmesiden www.frederiksborgcentret.dk. Man kan også følge med på facebooksiden HillerødKunstdage, hvor man kan vinde adgangsbilletter.

Via Dolorosa

Der er under Hillerød Kunstdage arrangeret en unik kunstkoncert, hvor sang, musik og kunst går op i en højere enhed. Koncerten 'Via Dolorosa' (smertens vej) finder sted på åbningsdagen fredag 24. marts klokken 17 i Slotskirken. Her præsenteres helt nye, moderne og meget forskellige bud på kirkekunst.

Kunstkoncerten tager sit udgangspunkt i de 14 hændelser på Jesus vej fra Pilatus' domfældelse og frem til gravlægningen. De har sit omdrejningspunkt i 14 malerier på 1 x 1 meter, hvor 14 af Gallerie Rasmus' fremmeste kunstnere med begejstring har kastet sig over opgaven og giver deres personlige bud på én af de hændelser, der finder sted på Jesus tunge vandring langfredag ad Via Dolorosa. De 14 malerier præsenteres med recitation og sang af operasanger Jesper Buhl og musik af pianist Tore Bjørn Larsen.

De 14 kunstværker, der indgår i koncerten, kan ses i FrederiksborgCentret på en særudstilling resten af weekenden i selskab med blomsterkunst af Mogens Grønbech og krukker af Christian Bruun.

Der er blandt andet en udstilling med Jens Jørgen Thorsens værker. Pressefoto
Der er blandt andet en udstilling med Jens Jørgen Thorsens værker. Pressefoto

Jens Jørgen Thorsen – mennesket og provokatøren

Hillerød Kunstdage har fået mange henvendelser fra folk, der havde kunstværker i privateje - værker som de stiller til rådighed på kunstdagene. Kunstdagene byder derfor på en spændende og alsidig særudstilling med Jens Jørgen Thorsens værker.

Årets særudstilling med titlen 'Mennesket og Provokatøren' er en hyldest til den kunstneriske virilitet, ekspressivitet og fritænkning. Thorsen var på alle måder en uortodoks figur i det danske kunstliv, som insisterede på kunstens frirum, til at nuancere og skabe debat uafhængig af politiske og religiøse interesser.

Ud fra denne ideologi producerede han en stor mængde kunstværker samt en række spillefilm, der i dag - tillige med hans leopardprikkede bukser – har gjort ham uomgængelig i dansk kunst- og kulturhistorie.

Der vises malerier og grafiske arbejder, som venligst er udlånt fra virksomheder og privatpersoner, og som ikke tidligere har været vist i offentligheden.

Fra Jens Jørgen Thorsens familie har Hillerød Kunstdage ligeledes lånt unikke effekter, og dermed får udstillingen også den menneskelige vinkel og ikke kun den stereotype udgave kendt fra medierne. Iben Thorsen, Jens Jørgen Thorsens niece, er selv kunstner og er gæsteudstiller i Kunstcaféen ved siden af udstillingen. Man finder særudstillingen i FrederiksborgCentret på 1. sal sammen med Den Censurerede Forårsudstilling 2017.

Publiceret: 13. Marts 2017 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere