Gabacho Maroc kommer hele vejen fra Marokko og spiller for første gang i Danmark.

Gabacho Maroc kommer hele vejen fra Marokko og spiller for første gang i Danmark.

Klaverfabrikken fortsætter deres koncertrejser

Koncertrejserne Mad og Alverdens Musik byder på fire efterårsdestinationer

Frankrig, Marokko, Polen og en tur i junglen. Sådan lyder programmet for Klaverfabrikkens MAM rejser i efteråret.

MAM står for 'Mad og Alverdens Musik' og er et fast element i Klaverfabrikkens musikprogram den første torsdag hver måned.

Aftenerne starter med en mad-buffet, som er inspireret af aftenens destination, og musikken leveres af orkestre, der er rejst langt for at kunne stå på en scene i Hillerød.

Gypsy Vendetta byder på en tur til Frankrig.

Gypsy Vendetta byder på en tur til Frankrig.

Fransk gypsymusik

I september går rejsen til Frankrig, og musikken leveres af kvartetten Gypsy Vendetta. De fire danske musikere har forelsket sig i Gypsy-musikken, og ikke mindst Django Reinhardt, som revolutionerede den genre i 1930’erne.

Junglemad og -musik

Til oktober bydes på junglemad i buffeten, og Pierre Dørge & New Jungle Orchestra går på scenen bagefter. Orkestret består af musikere fra hele Norden og har spillet kloden tynd med deres swingende junglejazz.

Marokko og Polen

I november måned byder Klaverfabrikken på en tur til Marokko med Gabacho Maroc, som kommer hele vejen fra de pulserende gader i Marrakech. Det er første gang, de optræder i Danmark. Gabocho Maroc blander den danseglade afrojazz med vestens pop, arabiske rytmer og den helt særlige nordafrikanske gnawa-tradition. På menukortet er krydderier og elementer fra andalusiske, franske, arabiske og berberiske madtraditioner.

Bubliczki inviterer til polsk fest.

Bubliczki inviterer til polsk fest.

I december går turen til Polen, når det polske klezmer-brass-band Bubliczki lægger vejen forbi Hillerød, og der bydes på polsk buffet.

Rift om madbilletter

Jens Jepsen, Klaverfabrikkens daglige leder, glæder sig over, at Klaverfabrikken kan blive ved med at tiltrække orkestre fra hele verden:

"Med MAM-konceptet har vi fået langt flere til at opleve verdensmusikken, og vi er et efterspurgt sted at spille, når udenlandske orkestre kommer til Danmark. Det kan vi godt være stolte over. MAM-rejserne har nu haft mere end 25 destinationer og der er rift om mad-billetterne, som giver den fulde oplevelse. Derudover er jeg særligt begejstret over, at det er frivillige, der har udvalgt musikken til den kommende sæson. Det er et tydeligt tegn på, at det er Klaverfabrikkens frivillige, der i særlig grad er med til at skabe aktiviteterne på Klaverfabrikken. Jeg håber, publikum fortsat har lysten, nysgerrigheden og modet til at opleve ny og anderledes musik på Klaverfabrikken”.

Orkestre er udvalgt af Klaverfabrikkens MAM-gruppe, som alle på og omkring Klaverfabrikken kan deltage i, og dermed bestemme hvem der skal på scenen. Man kan kontakte Klaverfabrikken, hvis man ønsker at være med til næste musikmøde i MAM-gruppen.

Mdt

Publiceret 18 August 2019 07:00