I sommerferien kan børnene også prøve genskabte renæssancedragter og rustninger på Frederiksborg Slot. Pressefoto

I sommerferien kan børnene også prøve genskabte renæssancedragter og rustninger på Frederiksborg Slot. Pressefoto

Sommerferie på Frederiksborg Slot: Historien bliver levende

Mød Christian 4. og Leonora Christina m.fl. gå lyslevende rundt på Frederiksborg Slot i sommerferien

Der er masser af oplevelser i vente på Frederiksborg Slot i sommerferien. Her kan man blandt andet opleve Christian 4., Leonora Christina, Johanne Luise Heiberg eller en af mange andre historiske personer stå lyslevende i slottets udstillinger og svare på spørgsmål fra nysgerrige gæster.

Museets slotsværter er iført historiske dragter, der er skabt ud fra portrætmalerierne, som hænger på museets vægge.

Daglige omvisninger

Ønsker man at komme endnu tættere på historien, kan voksne og børn tage med på de daglige omvisninger i perioden 29. juni-11. august. Her får man et indblik i Frederiksborgs dramatiske historie fra slot til museum.

Omvisningerne begynder kl. 13.30 i museets forhal og er gratis for museets gæster. Ud over den danske omvisning er der daglige engelske omvisninger kl. 11.30 og 14.00.

Mærk historien

Det er også muligt at mærke historien på egen krop. I børnenes udstilling kan man prøve genskabte renæssancedragter og rustninger eller skrive med fjerpen og blæk efter Christian 4.s stilebog.

Børnene kan også farvelægge billeder af konger og dronninger eller tegne deres eget våbenskjold.

Særudstillinger

Museet byder også på tre særudstillinger:

'Dannebrog 800 år' fortæller historien, fra Danmark blev kristnet, til de danske konger selv drog ud for at omvende hedninge. I 1219 lykkedes det Valdemar Sejr at erobre Estland. Det afgørende slag var ved Lyndanisse, hvor Dannebrog ifølge et sagn kom til syne over himlen under et slag.

'Portræt nu! 2019' præsenterer de bedste bidrag fra den store portrætkonkurrence, hvor kunstnere fra de nordiske lande og fra Østeuropa har indsendt deres bud på, hvordan man skildrer et menneske gennem portrætkunst.

'Portræt nu! for børn' præsenterer 120 udvalgte værker af børn i alderen 10-15 år, der har indsendt et maleri, en tegning eller et foto, hvor de portrætterede et andet menneske.

Det Nationalhistoriske Museum har åbent dagligt kl. 10-17. Se mere på www.dnm.dk.

jesl

Publiceret 27 June 2019 10:00