I alt 14 kunstnere, som har atelier eller værksted i Hillerød Kommune, åbner dørene for publikum i pinsen til årets kunstrunde - her er nogle af dem. Privatfoto

I alt 14 kunstnere, som har atelier eller værksted i Hillerød Kommune, åbner dørene for publikum i pinsen til årets kunstrunde - her er nogle af dem. Privatfoto

Oplev kunsten i pinsen hos 14 kunstnere fra Hillerød

Kunstrunden Nordsjælland byder i år på fællesudstilling på Marienlyst - og 14 kunstnere i Hillerød Kommune åbner dørene til deres værksteder

Kunstrunden Nordsjælland er en forening af godt 100 udvalgte kunstnere fra hele Nordsjælland. I 2019 deltager 90 kunstnere.

Det er 11. gang, at udvalgte kunstnere præsenteres på en stor fællesudstilling, inden kunstnerne inviterer hjem til 'Åbne Døre', hvor alle interesserede har mulighed for at besøge kunstnerne i deres værksteder, se hvad de arbejder med og få en snak.

Fælles udstilling i Helsingør

Kunstrundens medlemmer arbejder med mange forskellige kunstformer, stilarter og udtryksmåder inden for maleri, keramik, skulpturer, glas m.m., som interesserede kan få et overblik over på fællesudstillingen på Marienlyst Slot i Helsingør. Her repræsenteres hver kunstner med et værk.

"Det giver naturligvis kun en lille smagsprøve på den enkelte kunstners arbejde, men alligevel en fornemmelse af hvad hver kunstner står for. Publikum får en enestående mulighed for at få et samlet overblik over hvilke kunstnere, der kan besøges på årets Kunstrunde, og hvad der rører sig i den nordsjællandske kunstscene netop nu. Vi håber, at publikum vil benytte denne mulighed for at danne sig et indtryk af Kunstrunden som helhed og udvælge de kunstnere eller den region, som man har lyst til at besøge," skriver arrangørerne af Kunstrunden i en pressemeddelelse.

14 hillerødkunstnere

De 14 hillerødkunstnere er Ania Czarnecka på Smørkildevej 8 i Hillerød, Børge Rask Olsen på Hejrevej 15 i Hillerød, Else Merete Deichmann på Slotsvænget 17 i Hillerød, Frida Kromose på Tjærebyvej 5 i Hillerød, Iben Jakobsen på Smørkildevej 8 i Hillerød, Janna Espenhain på Hammersholt Byvej 1 i Hillerød, Klas Fernblad på Hammersholt Byvej 43 i Hillerød, Lena Heegaard på Tulstrup Have 14 i Hillerød, Lene Sandvang på Slotsgade 65 i kælderen i Hillerød, Louise Thygesen på Hammersholt Byvej 43 i Hillerød, Merete Eliassen på Smørkildevej 8 i Hillerød, Per Møller på Selskovvej 5 i Hillerød, Dorte Hauschildt Aagaard på Egestedvej 7 i St. Lyngby, Skævinge, og Vibe Krogsgaard i Atelier/Galleri Hanegal på Lystrupvej 45 i Lystrup By, 3550 Slangerup, oplyser arrangørerne.

Kunstnerne inviterer til åbent hus i pinsen lørdag 8. juni, søndag 9. juni og mandag 10. juni kl. 11-17.

Fællesudstilling har åbent 6.-16. juni, hver dag kl. 12-17. Ferniseringen finder sted torsdag 6. juni kl. 16-19.

Læs mere på www.kunstrunden.dk.

Mdt

Publiceret 03 June 2019 06:00